Коя планета управлява вашия зодиакален знак – Стрелец и Козирог

  • Сподели:
Коя планета управлява вашия зодиакален знак – Стрелец и Козирог

Зодия Стрелец – Планета Юпитер
Огнен знак

Планетата Юпитер е свързана с промяната, емоциите, социалните връзки, растежа и живот без ограничения. Именно поради тази причина Стрелецът е така буен, авантюристичен и непрекъснато търсещ нови усещания. Промяната за този огнен знак е дърпаща сила в живота му, а свободата е жизненоважен фактор, от който зависи не само неговото духовно израстване, но и пълно щастие.

Стрелецът е зодия, която не обича ограниченията, още по-малко да бъде ръководен от чужди интереси и амбиции, той е самостоятелен електрон, който под влиянието на Юпитер не спира да черпи най-доброто, което би могъл да му предложи живота. Точно и това е причината да не се страхува да експериментира, докато не успее да открие това, което наистина може да му вземе ума и сърцето, а когато срещне подобен човек, който по някакъв начин се доближава до неговото усещане за свободен живот, Стрелецът е готов и да изкара на показ своите романтични заложби и да привлече вниманието. 

Отново под влиянието на Юпитер, той не може да спре на едно място без да прави нищо, защото за него това би означавал празен живот без никакъв смисъл. Стрелецът е особено активен и социален, това е и причината винаги да е заобиколен от много хора. Юпитер е планета на силните емоции и на неуловимите искри, които протичат в любовта, а Стрелецът е носител на всички онези благородни черти и характеристики, които съчетават в себе си един наистина великолепен шедьовър на Вселената.

Козирог – Планета Сатурн
Земен знак

Сатурн е свързан с миналото, кармата и онова, което сме оставили зад себе си, но винаги ще има някакво влияние над живота ни. Тази планета е свързана още с мъдростта и успешните начинания, в които откриваме по някакъв начин своя растеж. Козирогът е зодия, която обича да премисля, планира и анализира всичко онова, което по някакъв начин е свързано с неговия живот, а своята интелигентност и разум, дължи именно на управляващата си планета, която да го подтиква да продължава да се развива и усъвършенства, докато не достигне едно свръх човешко ниво, в което да може да ръководи останалите.

Стабилен, хладнокръвен и безкрайно упорит, Козирогът е от знаците, които трудно се отказват по-скоро би си счупил рогата, отколкото да даде на заден ход. Този земен знак осъзнава напълно силата на учението, поради тази причина и всичките му стремежи са обвързани с това да усъвършенства напълно своите знания, след което да използва тази сила за подобряване на бъдещето си. Мотивиран, интелигентен и обран в своите думи, Козирогът е знак, който трудно ще сподели истинските си мисли, затова и всяко негово действие почти винаги остава загадка за останалите хора. 

Сатурн е планета свързана със здравия разум, това и причината този земен знак, така непоколебимо да остава и с двата крака винаги върху твърдата земя, без да се огъва и лети в облаците. Козирогът никога не се вслушва в първосигналните си емоции, защото предпочита да се довери на своя разум, което е и неговата най-силна страна, помагаща му да печели всяка битка и да продължава все по-напред и нагоре.