Медитация, астрални тела и намиране на най-важните отговори в живота

  • Сподели:
Медитация, астрални тела и намиране на най-важните отговори в живота

Медитацията е духовно упражнение, чрез което човек би могъл да се откъсне от материалния свят и да се докосне до всички възвишени центрове на неговото съзнание, като успее да подобри своята концентрация и да фиксира личностното си Аз. За да можем да планираме своята програма за медитиране на първо място, трябва да освободим своя ум от всички земни натоварвания и тревоги и да го пренесем в чистото пространство.

Колкото по-спокойно е нашето тяло и съзнание, толкова по-бързо ще можем да усетим благотворното въздействие на медитацията върху цялото ни същество. Чрез медитация, освен че можем да подобрим своята концентрация и да създадем мисловни техники за успешно развитие, но и да предизвикаме прилива на творчески идеи в живота си.

Медитацията би могла да се използва и като лечение, но единствено от духовни учители, които разполагат с достатъчно информация за същността на духовните практики. Всеки човек, дори и да не е достигнал до призванието духовен учител или гуру, може да започне с лесни упражнения, чрез които да освободи своята мисъл и да се зареди с чиста енергия, както и да настрои енергиите на бъдещето, чрез продуктивната и положителна мисъл, която ще го насочва по пътеките към успеха. 

Няколко основни стъпки, които ще ни помогнат да изградим своята програма

Фокусът на това упражнение трябва да се насочи към нашето невидимо тяло, а именно душата ни ''вътрешното ни Аз'', което в действителност управлява  всичките ни преживявания, усещания и емоционални състояния. Затова е важно на първо място да намалим стреса и да се отпуснем удобно. След което да се опитаме да разберем как всъщност това упражнение ще може да свали целия стрес от нас с помощта на дихателни и мисловни техники. Това ще се случи, когато ние успеем да се доближим до основите на своето съзнание и променим посоката на мисълта ни.

След като сме успели да се фокусираме върху своето ''вътрешно Аз'' ще започнем постепенно да намираме отговорите на много въпроси, които ежедневно ни тормозят и потискат, което от своя страна ще ни пречисти от натрупания стрес и с времето ще можем да поемем по пътя към израстването и издигането над всичко онова, което носи нещастие в живота ни.

За да изберете своята техника, чрез която можете да релаксирате и да сваляте излишното напрежение, трябва първо да започнете с по-лесни програми, които ще ви помогнат да внесете по-голям баланс и осъзнаване на вашите цели в живота си. Медитацията може да бъде практикувана до тогава, докато не забележим видими резултати и докато не усетим нейното благотворно въздействие в живота си.
След като вече сте се отпуснали и сте успели да успокоите своето дишане, затворете очи и мисловно се пренесете на място, на което се чувствате емоционално заредени, това може да бъде високо в планината или пък на брега на морето. 
Чрез медитацията ще можете да си отпочинете от ежедневните ангажименти и да придобиете умствена яснота по въпроси, които са важни за бъдещето ви.

Когато се отпуснете напълно и мисловно се пренесете на друго място, започнете да работите върху елиминиране на онези емоционални тревоги, които са се загнездили дълбоко в ума ви, например изтощение, стрес, липса на желание за развитие. Усетете как съзнанието ви се разширява, след което се издига над обичайните грижи, потребности и проблеми, след това почувствайте онази съзнателна яснота, която ви кара да разберете смисъла на вашите емоционални състояния. Чрез потока на чиста енергия идващ от дълбоката Вселена, вие ще можете да заредите своето вътрешно духовно тяло и да избистрите мисълта си, като я насочите не към своите проблеми, а към положителните състояния на духа и целите, които трябва да преследвате в живота си, за да бъдете успешни. 

След като мисловно сте си представили неприятностите, които искате да изхвърлите от съзнанието си, просто го направете и разтоварете ума си от всичко, което ви притеснява и тревожи, така ще можете да отворите пространство за чистата положителна енергия, от която имате нужда в живота си. Потънете в медитацията и отделeте толкова време, колкото ви е нужно за да можете да насочите своето мислене към емоционалните състояния, които са във ваша полза, не в такива, които ви пречат да се развивате и надграждате. 

Медитацията е техника на ума, която контролира напълно нашето емоционално и духовно състояние, като изхвърля потока от негативна енергия и ни кара да наблегнем на положителните състояния, които ни мотивират да бъдем по-добри и да надникнем на дълбоко в себе си!
Когато медитирате винаги трябва да се намирате в удобна поза и с напълно изправен гръб за да може притока на енергийни вълни да премине през вашето тяло.

Астрални тела
Понякога е напълно възможно съзнанието да ви изпрати образи върху, които трябва да поработите за да разберете каква информация в действителност носят към вас и какво искат да ви кажат. Например това могат да бъдат тъмни петна, черни сенки или цветни петна в различни форми, както и могат да бъдат подобие на човешки фигури, които отключват някакви специфични емоции във вас. Когато разберете какъв е типа от усещания, които тези тела провокират във вас ще можете да ги изчистете от съзнанието си и на тяхно място да изградите нови образи, които носят единствено положителни емоции.

Чрез астралното пътуване бихме могли да се пренесем в различни паралелни светове, в които да изживеем различен тип емоционални състояния. Всеки човек разполага със свой астрален двойник, който всъщност обитава друга Вселена, но ужасно много се доближава до неговата енергийна духовна честота и структура.

При откриването на този тип Вселенски феномени се разбира в действителност, че човешката душа е безсмъртна и може да обитава различни физически тела и паралелни пространства – Вселени. Астралните фигури са висши вселенски образи, които се опитват да ни насочат към онова, над което трябва задължително да поработим, ако искаме да постигнем едно духовно извисяване над всичко материално, преходно и тленно.