Мислите, които задължително трябва да присъстват в съзнанието ви

  • Сподели:
Мислите, които задължително трябва да присъстват в съзнанието ви

За да може човек да се наслаждава на един чист, спокоен и щастлив живот, на първо място трябва да подреди своите мисли и приоритети, като започне да избутва на преден план онези емоции, които биха му помогнали по-лесно да се справя с ежедневните проблеми.

Всеки човек се сблъсква с трудности, но тук разковничето се крие в това, как успяваме да се справим с тях – дали успяваме да ги елиминираме на време или оставяме негативните мисли да обладаят цялото ни съзнание. Колкото по-целенасочени, мъдри и самоуверени сме, толкова по-голям е шансът да постигнем желаното, но за да се случи това трябва първо да поработим върху всички зловредни и носещи отрицателен заряд мисли. Сега ще изброим част от емоциите и мислите, които не трябва да допускате в своето съзнание, както и тези, които трябва постоянно да присъстват в ежедневието ви, ако искате да бъдете напълно балансирани и щастливи.

Мисли, отключващи негативни емоции и създаващи хаос в живота ни
Болести - Това могат да бъдат мисли свързани с болести. Много голям процент от хората успяват да предизвикат съдбата, чрез постоянните мисли свързани с някакви болести, от които изпитват силен страх и така по този начин, чрез силата на подсъзнанието, те директно започват да усещат голяма част от симптомите на дадено заболяване.

Гняв – Гневът е едно емоционално състояние, което директно спира движението на чистата енергия и започва да ни кара да се чувстваме нестабилни и нещастни. Когато човек изпитва желание да причинява болка на другите, това неминуемо ще се отрази негативно на целия му живот. Гневът сам по себе си довежда още повече отрицателни мисли в човешкото съзнание, като объркване, страх, затруднение, отчаяние, липса на мобилизация. Затова единственият начин да бъдем необременени от това зловредно усещане е, просто да не допускаме гневът да завладее съзнанието ни и да получи пълния контрол над действията ни, защото ако го направим със сигурност ще се озовем в капана на омагьосания кръг въртящи се постоянно около мрачни и тъмни емоции.

Надменност, самодоволство и неспособност да общуваме – Това са трите поведения, които черпят огромен процент от нашата положителна чиста енергия, затова задължително трябва да избягваме подобни състояния, ако искаме да живеем в хармония с останалите и да се радваме на живота.

Слабост, липса на самоконтрол и самочувствие – Тези емоции карат човек постепенно да губи почва под краката си, като напълно изпиват жизнените му сили. И така той става напълно неспособен да реализира своите желания и да живее в мир и хармония, както със себе си, така и със заобикалящия го свят. Когато човек започне да изпитва някакво недоверие към себе си, той предизвиква страха и така постепенно успява сам да се заключи в сивотата на ежедневието.

Желание за контрол над другите, надменност и егоизъм – Това са трите поведения, които ограничават движението на чистата енергия, като предизвикват негативни събития в живота ни. Колкото по-надалеч стоим от тези три състояния, толкова по-доволни и хармонични ще се чувстваме.

Позитивните емоции и мисли, с които трябва да запълним съзнанието си
Радост от живота, интензивност и любов към себе си – Нещата винаги вървят ръка за ръка и така когато мислим, усещаме и излъчваме положителна енергия, директно привличаме подобен тип заряди към себе си, както и обратното. Настройката на съзнанието ни е важен елемент за постигане на емоционална свобода и духовно щастие, затова човек трябва да се научи да съхранява онези усещания, които го карат да се чувства силен, самоуверен и щастлив. 

Поканете новите идеи и светлите чувства – Когато човешката душа е обгърната от топлина и любов, няма какво да се обърка и животът ще протича в пълна хармония, без да му се налага да прочиства енергиите си. Затова съхранете онези усещания, които ви карат да се чувствате свободни, обичани, готови да експериментирате и да опознавате света около себе си. Процесът на израстване може и да ви се стори дълъг, но едно е сигурно, когато успеете да се отървете от тежките товари на злобата, отчаянието и гнева - ще можете с лекота да се издигнете над всичко, което ви затваря в клетка и не ви позволява да живеете щастливо.

Докосване до природата, искрена обич и добри намерения – И тук идва моментът да разберете, че каквото си посеете, това и ще пожънете, затова е по-добре изпълните душата си с добронамереност, състрадание и любов към другите, ако искате да изпитате наслада във всеки свой ден от живота си. Желанието ни да живеем пълноценно и хармонично, трябва задължително да включва любов към себе си, любов към природата, любов към околните и всички тези усещания трябва да бъдат осеяни единствено от добри намерения, с които да покажете на Вселената с колко силна и чиста енергия сте заредени.