Спокойното съзнание ни дава всички правилни отговори

  • Сподели:
Спокойното съзнание ни дава всички правилни отговори

Подсъзнателно човек разполага с всички възможни отговори, дори и на тези проблеми, които на пръв поглед ни изглеждат просто неразрешими. За да можем да достигнем до най-правилните отговори, трябва да запазим самообладание, след което да се концентрираме върху своето вътрешно тяло и да получим подкрепата на Вселената. В дългото ежедневно препускане между задачи и ангажименти, ние сме изправени пред не простата дилема да вземем решението бързо, с риск то да бъде грешно или пък да анализираме дълго време, а така всъщност ставаме още по-объркани. 

Човек разполага с най-добрият съветник - неговото подсъзнание, което знае най-правилният изход, дори и в най-критичните ситуации! Намерете пътя към себе си и стъпка по стъпка ще достигнете до отговорите, които търсите. В Източните култури хората прекарват много време в опознаване на своето духовно тяло, а когато достигнат до висшия разум, те успяват без проблем да контролират, както своите мисли, така и емоциите си.

Съществуват редица успешни методи, чрез които можем да достигнем до духовната мъдрост, която ще ни помогне да обичаме себе си и да организираме по-правилно ума си. Тези методи са свързани с медитация, йога и религиозните практики, които ни насочват към обучение на човешката мисъл и дух. Замислете се колко по-различен би бил животът ви, ако успявате да запазвате пълно самообладание в най-критичните ситуации във вашия живот, а решението на проблема само идва при вас. Да, това е напълно възможно, когато човек прекарва повече време в опознаване на своето духовно тяло и когато го направи, той вече има контакт, както с по-висшите сили, така и с Вселената. 

Вселената раздава картите на съдбата и при нея няма нищо случайно, защото тя е най-добрият учител, който освен добри уроци ни праща и много красиви моменти, в които преоткриваме своята същност.
Казват, че за да бъде човек щастлив е нужно да вникне в себе си, защото обикновено там Вселената съхранява всички възможни отговори.
Може би сте забелязали как в моментите, в които усещаме нестабилност и страх сме най-податливи да вземем лоши решения относно бъдещето си. В тези моменти ние не само, че губим контрол, но ни става и по-трудно да овладеем емоциите си.

Човек взима най-лошите решения в живота си в моментите, в които стресът и напрежението са достигнали критичен връх.
И това е самата истината, защото колкото по-разгневени и емоционално изстискани сме, толкова по-вероятно е да не забележим правилните отговори и да се оплетем, още по-дълбоко в бурята на отчаянието.

Чистата мисъл ни помага да живеем в хармония и да бъдем удовлетворени от всяко едно решение, от което зависи нашето бъдеще!
Колкото по-уравновесени и спокойни сме, толкова по-бързо ще открием правилната посока и ще се наслаждаваме на едни прекрасни и незаменими моменти в компанията на близките си хора. Но за да можем да го постигнем, трябва да направим първата крачка към духовността, вярата и смирението!