Самовнушението: най-добрият начин за самоконтрол над съзнанието ни

  • Сподели:
Самовнушението: най-добрият начин за самоконтрол над съзнанието ни

Блокиралото човешко съзнание е причината човек да изпитва болка, стрес и всякакъв вид неприятни емоции. Нашето подсъзнание притежава една изключително лечебна сила, която всъщност контролира посоката на мисълта ни и създава приятни усещания в нас, които ни карат да се чувстваме здрави, щастливи и удовлетворени от начина си на живот. 

Според това в каква посока насочвате своите мисли, започва да се движи и вашата подсъзнателна нагласа, която в действителност има силата да контролира целия ви живот. Като например чувствате се стресирани, уморени и същевременно не спирате да изпращате негативни сигнали и да се оплаквате от това, което чувствате, а тези сигнали успяват да достигнат до вашето съзнание, дори нещо повече, то ги възприема и насочва енергията си в посоката, която вие самите сте му задали и така, без да осъзнавате, започвате да се чувствате все по-зле, тъй като продължавате да си повтаряте - колко тежък ден сте имали в службата, как не ви е вървяло и не сте успели да довършите задачите си.

Вместо това, трябва да се опитате да контролирате своето съзнание и да го насочвате в посока, която ще носи само позитиви към вас, като дори в моменти в които се чувствате напълно отегчени и изстискани от живота, започнете да си повтаряте, че всъщност всички тези неприятности, не са успели да ви променят, напротив вие се чувствате, още по-силен, успешен и добре с начина си на живот и така всички тези положителни сигнали, ще достигнат до вашето подсъзнание и то ще започне да работи директно във ваша полза, като отстранява препятствията и мисловните бариери, които повечето хора несъзнателно изграждат в главата си.

Човешката мисъл притежава силата да промени съдбата ни и да излекува нашата душа!

Когато човек повярва в своите сили и се научи как да контролира мислите си, той ще успее да премине на едно друго ниво, в което животът му ще бъде наистина по-добър от досегашния.

Когато човек не се чувства добре и започне да си повтаря - колко е зле, колко е безпомощен и болен, той в действителност ще усложнява все повече своето състояние, а истинският напредък идва, когато започне да настройва своето съзнание на правилната честота и дори да не се чувства физически добре, да започне да повтаря, че е силен, здрав и щастлив, но разковничето в това самовнушение се крие действителност и в силната вяра, която трябва да притежаваме, тогава сигналите ще стигнат по-лесно до нашето подсъзнание и то ще се опита да намери начина, да се справим с този труден период и да излезем от ситуацията здрави и позитивни. 

Мислите контролират живота ни, затова трябва да изберем, дали да живеем с позитивни мисли и щастливи или с негативни и нещастни – това е изборът, който трябва да направим сами!

Неизчерпаемата силна енергия, ще откликне на думите ни, тогава, когато повярваме искрено в тях и си представим подсъзнателно това, което силно желаем да ни се случи и да преживеем.

Душевният комфорт идва тогава, когато сме успели да се изчистим от тъмните мисли и да се заредим с огромно количество позитивизъм и вярата, че всичко ще се нареди по начина, по който желаем!