Недостатъците, които зодиите не успяват да прикрият – Зодия Овен

  • Сподели:
Недостатъците, които зодиите не успяват да прикрият – Зодия Овен

Когато опознаете напълно един човек, можете да разберете кои са неговите огромни недостатъци, както и положителни качества, чрез които успява да изпъкне сред останалите. И както монетата разполага с две страни, така и човек не винаги успява да овладее своите лоши страни и да бъде изцяло положителен, добър  хармоничен и уравновесен, дори да полага огромни усилия за да го постигне.

Разберете кои са тези личностни недостатъци и слабости при зодиите, които ги карат лесно да избухват, да действат егоистично и преднамерено с идеята да контролират всички, за да получат желаното. 

Зодия Овен
Въпреки всички свои положителни и добри качества, с които изпъква този астрологичен знак и той, като всички останали зодии, си има своите тъмни страни от характера и сега ще разгледаме, именно тези негови качества, които трудно признава и успява да прикрие от останалите хора. Всеки, който е имал пряк контакт с представител на тази зодия ще ви сподели за Овена, че той е изключително директен и прям човек, при който думите винаги изпреварват неговата мисъл, което всъщност е и причината да остава след себе си много обидени хора от липсата му на дипломатичност. 

Овенът определено е от зодиите, които не успяват да мислят стратегически, въпреки това той разполага с много силна актьорска дарба, която е едно от неприемливите качества, което отстрани го прави да изглежда повърхностен, лицемерен и подмолен. Своите тъмни страни, като жестокостта и грубостта този знак отключва, когато се почувства застрашен, тогава не може да контролира нито своите емоции, още по-малко пък действията си. 
Капризен и движещ се постоянно със стадото, той не успява да се откъсне от чуждото мнение и винаги се опитва да играе подмолно и хитро за да достигне до желаната цел. Смятан за лоялен и добронамерен, Овенът успява да скрие част от тъмните си страни, като нуждата му винаги да контролира хората, както и желанието му да се противопоставя на всички.

Една от лошите черти на този знак е, че винаги търси някакъв реванш, както и желае на всяка цена да получи онова, което е инвестирал насреща, защото му е прекалено трудно да се отпусне и да осъзнае, каква сила дава благотворителността, без човек да получава винаги някаква изгода от действията си. Този знак е човек на действието и това е причината често да предприема необмислени стъпки, за които на по-късен етап от своя живот искрено съжалява. Но пък динамиката, с която посреща събитията е тази черта от характера му, която го вкарва в най-големите драми и не му позволява да мисли логично и трезво.

Прекалено интензивен и енергичен Овенът често допуска неговата прибързаност да му изиграва лоша шега и да го вкарва в поредните конфликти. Спорът с този знак е наистина невъзможен и това всъщност е, още една от лошите страни на този огнен знак, който освен че никога не дава на заден ход, но и дори да не е прав, още по-силно се амбицира да помете противниците си.

Неговата решителност граничеща с глупост го вкарва в необмислени схеми, от които почти винаги този знак страда. Конфликтен и арогантен той освен че не може да мери своите приказки, но е изключително твърдоглав и инатлив. За Овена компромисът е една ненужна дума, която отключва човешките слабости и това е причината почти никога да не си служи с него, нито пък да отстъпва, дори в моментите когато с арогантното си и грубо поведение наранява своите близки.

На повърхността представящ се за силен, искрен и непорочен, този знак под пластовете добрина, успява да прикрие своята арогантност, заядливост, егоизъм, простота, високомерие и липса на тактичност, които го превръщат в един от най-нетърпеливите, избухливи и алчни представители на зодиака.

Въпреки своите недостатъци обаче този знак притежава една специална дарба, а тя е никога да не се отказва и винаги да се бори докрай за постигането на своите цели, което е и основното негово качество на борец, с което се отличава от останалите зодии.
Когато пропуснем негативните качества, които притежава този знак на повърхността можем да открием един директен, силен, динамичен и решителен знак, който не се предава без битка и дори движещ се в стадото, успява винаги да реализира плановете си докрай.