Негативното мислене - първата крачка към провала

  • Сподели:
Негативното мислене - първата крачка към провала

''Най-голямата тайна притежавана от великите хора на всички времена, е тяхната способност да влизат в контакт с подсъзнанието и да освобождават силите в него. Вие също можете!'' – Джоузеф Мърфи

Колко пъти се е случвало съзнателно да поставяте бариери, пред своите най-върховни цели, които мисловно се опитват да ви спрат да постигнете нещо повече в своя живот. Всъщност всяка негативна мисъл е крачка назад по пътя към нашето духовно израстване и реализиране на мечтите ни. Може би сте забелязали как вашите негативни мисли бързо променят хода на събитията, особено тези, които са насочени към текущите проблеми в живота ви, но истината е, че винаги има начин, чрез който можем да ги изолираме и да сменим посоката на нашето мислене. 

За човешкия мозък почивен ден няма и той е в постоянно натоварване, особено когато допускаме неприятните събития да ръководят целия мисловен процес. Колкото по-голямо място отваряме в своето съзнание за тях, толкова повече объркваме хода на бъдещите събития в живота си. Замислете се колко пъти всъщност сте успели да получите успешни резултати в моментите, в които сте били депресирани и мрачни. Но, когато нашата психика е ръководена единствено от положителна енергия, тя намира нужния синхрон и стъпка по стъпка ни отправя точно към поставената цел.

Според статистиката дамите са тези, които по-често дават зелена светлина на всякакъв тип мисли, особено на негативните, докато мъжете обикновено намират начин да не се задълбочават чак толкова в събития, които могат трудно да променят и които ги карат да се чувстват нестабилни и неспокойни. 
Хората, които са по-склонни да се подават на депресии, както и на негативно мислене, обикновено са между 20 и 40 годишна възраст, тъй като техният живот е в своя пик, а стресът е най-големият провокатор на подобни емоционални кризи. 

Колкото повече натоварваме ума си с негативни мисли, толкова по-трудно впоследствие се оказва излизането от този омагьосан капан. И точно в моментите, в които сме най-стресирани и затруднени, ние взимаме най-погрешните решения, защото трезвата и чиста мисъл е заменена от безпокойство и страх, че можем да се провалим. 

За да се отървем напълно от мрачното настроение, просто е нужно да погледнем света с други очи и самите ние да освобождаваме това вътрешно напрежение, чрез доза мъдрост и позитивизъм. Истината е, че човек е по-склонен да се съсредоточава върху събития, които са преходни и които всъщност ни помагат да получим някои уроци от съдбата, затова трябва да посрещаме всички моменти от своя живот със спокойствие и бистър ум, за да можем, когато се сблъскаме с по-големи трудности от обичайните, да не избухнем от насъбралото се напрежение, а да вземем най-мъдрите решения.

''Вашето желание е вашата молитва. Представете си изпълнението на това желание точно сега, почувствайте го като реалност и ще разберете каква е радостта от това, молитвата ви да бъде чута!'' – Джоузеф Мърфи

Когато човек сам се пренавива и насочва мисълта си към провала и Вселената е неспособна да промени хода на събитията в живота му! Но когато силно вярваме в доброто, което ще внесе щастие в дните ни, то неимоверно ще почука на вратата ни съвсем скоро и ще ни донесе вътрешен мир и много щастие.
Когато напълно елиминираме своите тревоги ще усетим хармонията. Когато излъчваме мир и спокойствие, ние отваряме портите на щастието, докато негативните мисли са този невидим магнит, който привлича единствено неуспехи, мъка и страдания в живота ни. Напрежението и страхът са най-големите ни врагове и когато им се подадем, обикновено сами се обричаме да бъдем нещастни, вместо да мислим за предишните дни, трябва да се съсредоточим върху всички положителни моменти, които ни е подготвила съдбата днес.

''Вие сте като капитан, който управлява своя кораб – трябва да давате правилни заповеди (мисли и образи) на вашето подсъзнание, което контролира и управлява всички ваши преживявания!'' – Джоузеф Мърфи