Как да пречистим дома си от негативна енергия

  • Сподели:
Как да пречистим дома си от негативна енергия

Още преди стотици хиляди години, дори и древните племена са спазвали определени ритуали за пречистване на мястото, което обитават от зли духове. В съвременния свят хората също са открили различни методи, чрез които да внесат позитивна енергия в своя дом и да пречистят застоялата енергия от него.

Хората, които внасят в дома си предмети, дрехи и всякакъв вид уреди, които са имали предишни собственици, изпълват мястото, на което живеят точно с тази енергия, която предишният собственик е успял да остави по тези вещи.

Понякога неволно събираме и пазим предмети, които в действителност се отразяват доста зле на нашето емоционално състояние и ни потискат, затова е хубаво поне два пъти годишно да прочистваме своя дом, както от ненужните мрачни вещи, така и от енергията, която се е впила, дори в стените на дома ни.

Ритуал със светена вода
С помощта на светената вода можем да пречистим своя дом и да внесем мир и хармония в него. Важно е когато се снабдяваме с тази така вълшебна вода да го правим от местата, на които тази вода се освещава от Божи служител, като параклис, църква и манастир.

След като имаме тази свещена вода, трябва на първо място да напръскаме главния вход на нашия дом, след което е нужно да преминем и да поръсим от водата във всички помещения, а думите които можем да използваме, трябва да бъдат чисти и с пожелание за здраве, мир и любов.

Така ще внесем нужната хармония в своя дом и ще го пречистим от негативната енергия, която се е натрупвала през годините.

Ритуал със свещи
Запалената свещ не само, че има способността да прочиства въздуха около нас, но и прогонва негативните натрупвания в дома ни. Без значение каква точно свещ се изберем, ние можем да правим този ритуал ежедневно или веднъж седмично, така ще можем да прочистим всички отрицателни мисли от своето съзнание, както и енергията в дома ни, която ни кара да се чувстваме потиснати и нещастни.

Ритуал с икона
На първо място, трябва да изберем своя пазител, след което задължително трябва да отидем в някое свещено място, на което да осветим тази икона. След като я внесем в своя дом, трябва да си кажем на ум, че това е нашият пазител и именно тази икона, ще ни пази и закриля, като подържа в нашия дом единствено и само позитивна енергия и топли чувства.    

Ритуал с музика
Този ритуал е може би и най-приятният от всички останали, защото за него е нужно да се наместите удобно, след което да пуснете мелодична и чувствена музика, която по някакъв начин ви изпълва с добро настроение. Докато извършвате този ритуал си помислете наум, как тази мелодия чисти всяко негативно петно и внася мир и щастие в дома ви.