Ретрограден Плутон 2024: за какво трябва да се подготви всяка зодия?

  • Сподели:
Ретрограден Плутон 2024: за какво трябва да се подготви всяка зодия?

Прочетете повече за това какво да очаквате от планетата, отговорна за най-мащабните и фундаментални събития в живота на хората, в нашия материал.

Плутон е последната и практически невидима планета от Слънчевата система. Най-малкият, но в същото време най-силният, сериозен и страховит, Плутон е царят на подземния свят и най-дълбоките универсални енергии. Той засяга големи структури, световния ред, градове, държави и континенти. Всяко общество е подчинено на своите закони: Плутон променя живота и съдбата на всеки човек чрез вътрешни и външни процеси.

Тази планета е за власт, сила, страст, секс, тайни мощни общества, банки и много големи пари. Винаги става дума за контрол, потискане, жестокост, трансформация, манипулация и кризи. В положителни периоди планетата дава на своите подопечни колосална сила и воля, стимулирайки и тласкайки ги към нови постижения. Много астролози и езотерици знаят, че Плутон, подобно на цунами или тайфун, е толкова мощен и силен, че може буквално да преобърне живота не само на човек, но и на цели държави, за броени моменти.

През 2024 г. Плутон ще се върне обратно в два знака едновременно – Козирог и Водолей. Планетата ще започне да се движи ретроградно от 3 май до 12 октомври.

Плутоничните хора знаят как да насочат яростта или неистовата любов в посоката, от която се нуждаят. Протеже на тази планета често е политик, човек от шоубизнеса, известен музикант или филмов актьор. Чували сте за звездите, които не са готови да слязат от сцената и да дадат 150 прощални концерта. Плутон е този, който не ги пуска: все повече се нуждаят от енергията, към която са пристрастени. Планетата управлява силата на тълпата, водена от ярки, харизматични лидери или невидими сиви кардинали. Най-силно ретроградността ще усетят Скорпионите и Овните. Освен тях, ретроградното движение ще засегне живота на политици, бизнесмени, банкери, общественици и психоаналитици. Хората ще се наслаждават на силата им, а за тези, които не могат да спрат навреме, това ще се превърне в голяма катастрофа - както в работата, така и в личния живот.

Междуличностните конфликти, катаклизмите, природните бедствия, световните кризи и човешките трагедии се засилват. Вашата представа за себе си, спокойствие и сигурност също ще се промени. Ще настъпи метаморфоза, когато от пашкула може да излезе или нещо ужасно, или нещо красиво. Всички ние ще трябва да преосмислим живота си, да затворим вратата към миналото, което е загубило своята актуалност. Емоциите и страстите буквално ще кипят в сърцата и душите на много хора. Излизане на повърхността под формата на творчески решения или под формата на кавги и скандали, базирани на ревност и неприемане на другия.

Какво не трябва да правите по време на ретрограден Плутон:

Не можете да поемате ненужни рискове;
Да се намесвате и участвате във всякакви конфликти;
Да вземете заеми или да заемете пари. Парите няма да бъдат върнати;
Да общувате с психично нездрави, токсични или манипулативни хора;

Какво да правите по време на ретрограден Плутон:

Отървете се от лошите навици;
Уговорете среща с психолог;
Опитайте ново хоби и направете нещо, за което отдавна сте мечтали;
Разработете нова бизнес концепция и стратегия;
Изпълнете стари задачи;
Смяна на работата;
Преместване в нова държава;
Преразглеждане на социалния ви кръг.

Виж още