Силата на асцендента: как той ни представя в очите на другите

  • Сподели:
Силата на асцендента: как той ни представя в очите на другите

Ако зодиакалният знак оказва влияние върху най-съкровената ни същност, то асцендентът диктува начина, по който другите ни възприемат. А какво казва той за вас?

Според много астролози асцендентът има по-голямо значение от зодиакалния знак на раждане. 
Случвало ли ви се е да ви кажат, че вашата личност изобщо не отразява зодиакалния знак, под който сте родени? "В теб изобщо няма черти на Лъв" или "Бих предположил, че си Дева": това са изречения, които често се чуват и на които засегнатите обикновено реагират с вдигане на рамене, намеквайки, че астрологията все пак не е точна наука. Всъщност тези несъответствия между рожден знак и личност могат да се обяснят с влиянието на така наречения "асцендент" или "изгряващо слънце", знакът, който изгрява на изток точно в момента, в който се появяваме на бял свят, и който съдържа основна информация за проследяване на рождената ни карта.

В най-ранните астрологични текстове рядко се споменава асцендентът, който обаче се появява в артефакти от III в. пр.н.е., когато египтяните започват да изучават съзвездията в зависимост от времето на деня. По-късно, в известната астрологична книга "Тетрабиблос", написана през III в. от н.е. от Клавдий Птолемей, асцендентът се появява на видно място, като обаче е представен като съществен за разбирането на хороскопите и рождената карта на човека.

Маската, която носим пред света
Днес много астролози смятат, че асцендентът е по-важен от зодиакалния знак на раждане. Слънчевият знак (зодиакалният знак) представлява вашата вътрешна същност, но асцендентният знак е този, който диктува външния облик на личността ви. Това е начинът, по който другите ви възприемат, преди да ви опознаят напълно: мислете за него като за маската, която носите пред света. Тя може да се прояви в начина, по който се държите, по който се обличате, по който оформяте косата си.

Асцендентът определя и начина, по който взаимодействате с другите. Когато се чете в комбинация със зодиакалния знак, той позволява по-нюансирано тълкуване на характера на човека, мястото му в света, целта му в живота. За да се определи асцендентът, трябва да се знаят датата, часът и мястото на раждане. Имайте предвид, че асцендентите се променят на всеки няколко часа, така че колкото по-точни са данните, толкова по-правилно ще бъде тълкуването на рождената карта.

Овен
Огнен знак, Овенът е известен с това, че е директен и импулсивен. Това, че той е вашият асцендент, придава на личността ви енергия на силна воля, страст, която ви кара да преследвате успех във всяка област.

Телец
Родените с асцендент Телец имат сладка и сантиментална природа и са склонни към междуличностни отношения. Тъй като са земен знак, те също така имат дълбока потребност да намират красота и удоволствие във всичко, което правят - от работата до романтичните отношения.

Близнаци
Хората, родени с асцендент в Близнаци, са разговорливи и екстровертни. Както е характерно за водните знаци, те не са склонни да крият мислите и чувствата си, а напротив, изпитват нужда да ги споделят. Те са вечно млади по дух, независимо от възрастта си.

Рак
Ракът е воден знак и тези, които го имат за свой асцендент, са склонни към чести промени в емоционалната сфера, тъй като Луната, планетарният управител на Рака, е в постоянно движение. Но при тях има една константа: те са мили и чувствителни, както и изключително откровени в чувствата си.

Лъв
Родените с асцендент в Лъв са същества, изпълнени с жизненост. Но също така са упорити, чувствени и леко ексхибиционистични. Всъщност те винаги искат да бъдат в центъра на вниманието, в центъра на сцената, демонстрирайки определено драматично призвание.

Дева
Неспокойни по природа (все пак става дума за земен знак), хората, родени с асцендент Дева, винаги търсят отговори, защото искат да разберат напълно света около себе си. Това е дейност, в която тяхното търпение, упоритост и способност за анализ са им от голяма полза.

Везни
Родените с асцендент Везни може да изглеждат вечно нерешителни. Всъщност те са склонни да питат другите за мнението им по всичко, което ги засяга, сякаш не са способни да избират сами. В действителност те са такива. Да, искат съвет, обсъждат, но в крайна сметка винаги те са тези, които решават. Доминирани от елемента въздух, те са общителни, но сдържани. И са любители на хубавия живот, независимо от цената.

Скорпион
Тези, чийто асцендент е Скорпион, воден знак, се характеризират с мистериозна и силна природа. Не се заблуждавайте от смътната им заплашителност: те са лоялни и верни, поне докато не им дадете основателна причина да не ви се доверяват. В този момент те могат да се окажат отмъстителни.

Стрелец
Решително екстровертни, родените с асцендент в Стрелец използват вродената си склонност към междуличностни отношения, за да постигнат успех както в работата, така и в любовта. Те рядко се съмняват в себе си, а увереността им може да има заразен ефект. Ако имате нужда от някой, който да ви окуражи, обърнете се към тях: те са мажоретките на зодиака.

Козирог
Хората, родени с асцендент Козирог, са всичко друго, но не и бунтари. Те приемат естествения ред на нещата като неизбежен и умеят да го използват в своя полза. Понякога могат да бъдат малко цинични (те биха казали "реалисти"), но благодарение на ясния си поглед върху реалността са в състояние да дават отлични съвети, като по този начин помагат на другите да постигнат целите си.

Водолей
Асцендентът Водолей е борец за социална справедливост. Естествено склонен към промени, иновации, той е одухотворен от Прометеев дух, който го кара да се стреми към доброто на другите. Постига най-голямото си удовлетворение, когато може да води битките на другите.

Риби
Родените с асцендент Риби са променящите формата си хора в зодиака. Доминирани от водната стихия, те са способни да поглъщат емоциите, които възприемат около себе си, и да ги превръщат в свои собствени. Тази характеристика ги прави особено емпатични, способни да се докоснат до настроенията на другите и да ги разберат. Надарени със значителна интуиция, те могат да вземат решения бързо и инстинктивно.