Жестокостта, която крие всеки зодиакален знак – Лъв

  • Сподели:
Жестокостта, която крие всеки зодиакален знак – Лъв

Всеки астрологичен знак носи свои собствени характеристики, определящи нрава на поведението на този човек, както силните, така и лошите страни от личността му. Докато повечето зодии се бият в гърдите и демонстрират своите качества, обикновено старателно се опитват да прикрият най-тъмните черти от характера си.

Ще разгледаме именно онези мрачни кътчета от душите на всяка зодия. 

Не е случайно, че самият Наполеон – френски военен лидер, завладял голяма част от Европа - е представител на тази силна и властна зодия. Лъвът е горд хищник, постоянно търсещ сцена за изява. На пръв поглед представителите на тази зодия изглеждат отворени към живота, щедри, умни и социални, но когато навлезем по-надълбоко в тъмната част от характера на царя на джунглата ще открием един безчувствен, надменен, безскрупулен, арогантен и особено властен човек, който се стреми да завладее целия свят.

Лъвовете са хора, които обичат да се сравняват с всички известни преуспели лидери и това е причината постоянно да търсят някакъв начин, чрез който да се издигнат в общността и да заемат високи позиции. Лъвът е знак, който никога няма да се задоволи с малко и който винаги вижда чашата наполовина празна, но никога не успява да остане доволен, дори ако течността в нея прелива до върха. Силно амбициозен този знак е готов да гази наред, докато не получи своята цел и не застане на почетната стълбица. 

Още една негова тъмна страна е свързана с лъвското опиянение от властта, което напълно замъглява трезвия му поглед и го кара да предприема нечестни и зловредни действия, спрямо другите. Истината е, че така е организирана природата на Лъва, че той е неспособен да открие своята сродна душа в лицето на някой друг зодиакален знак. А дори и това да се случи, той няма да бъде напълно удовлетворен, тъй като Лъвовете искат до себе си да имат човек, с когото да си мерят силата и взаимно да се възхищават на царските си качества. 

Казват, че един Лъв би могъл да бъде щастлив единствено със себеподобен или иначе казано с друг Лъв до себе си и това е просто неоспорим факт. Алчността на този знак е също едно скрито тъмно качество, което провокира в зодията на моменти - ярост, в други - злоба, в трети - безчувственост. 
Когато Лъвът е опиянен от слава той бързо забравя стъпките, по които е преминал и част от хората, които са му подавали ръка за да може да се изкачи на високо. Когато луксът е превзел ежедневието на Лъва, той вече е успял да се облече в кралските дрехи и е започнал да демонстрира своята сила пред простолюдието. Когато Лъвът е ядосан може да стане особено жесток и свиреп, като истински звяр, който е готов да разкъса плячката на милиони дребни парчета, след което да я захвърли безмилостно.

За Лъва не е необичайно да превзема, окупира и ръководи другите, което е наистина прекрасна черта, но единствено, когато сме напълно убедени, че тази сутрин е станал в добро настроение, в противен случай Царят на джунглата е способен да излее гнева си върху подчинените и след като се е пречистил емоционално просто да продължи напред със заповедите. Лъвът е материалист, който е силно привлечен не само от властта, но и от парите. 

В неговите представи животът е хубав, единствено, когато човек може да си позволи всичко, което му минава през мисълта в противен случай, съществуването би било напълно безсмислено. Добре подреденият живот, в който задължително присъства лукса и високата класа говори много за стандарта на живот към който всички Лъвове, така целеустремено се надпреварват да достигнат. 

Лъвиците от своя страна не се притесняват да се обвържат с някой по-влиятелен господин, който би могъл да им осигури един охолен и скъп начин на живот. Техните тъмни кътчета в душата са свързани с факта, че обичат да харчат огромни суми за своите капризи, да си угаждат по различни начини и да влагат изключително много средства във външния си вид.