Жестокостта, която крие всеки зодиакален знак – Овен

  • Сподели:
Жестокостта, която крие всеки зодиакален знак – Овен

Всеки астрологичен знак носи свои собствени характеристики определящи нрава и поведението на този човек, както силните, така и лошите страни от личността му. Докато повечето зодии се бият в гърдите и демонстрират своите качества, обикновено старателно се опитват да прикрият най-тъмните черти от характера си.

Ще разгледаме именно онези мрачни кътчета от душите на всяка зодия. 

Овен
На пръв поглед енергичен, силен и лоялен, но това, което така умело успява да прикрие от останалите хора, е своята завистливост, която е способна да изяде напълно душата на Овена. Дори да не го показва видимо, Овенът винаги тайно се пита, защо някой има повече от него или защо е надарен с по-голям късмет и успех. Понякога тези негови мисли не му дават мира и успяват напълно да замъглят реалната му преценка, относно това кое е редно и кое напълно неуместно. Инфантилен и арогантен, Овенът е знак, който не може да концентрира силата си в продуктивни действия, вместо това предпочита да я разхвърля в клюкарстване, лигавене и безцелно заяждане.

Хората носещи тази зодия са скандални, заядливи, арогантни, фатални и безсърдечни. Овенът не само, че търси някакви клюки, но и винаги се стреми да бъде в центъра на конфликта, защото по този начин успява да се зареди с част от чуждата енергия. Дори когато не е прав, той отново би поел с рогата напред, просто за да демонстрира някаква сила пред другите, но истината е, че Овенът има много комплекси и вътрешни противоречия, които се стреми никой в живота му да не разбира.

Едни от неговите тъмни страни са свързани с арогантността, твърдоглавието и глупостта, с която подхожда винаги, когато се чувства застрашен от някого. Точно тогава Овенът е готов да провокира, обиди и накърни жестоко и най-близките си хора, за да може самият той да излезе чист от ситуацията и да се предпази. 
Хората родени под този зодиакален знак много обичат да се конкурират с другите, но проблемът идва там, че когато усетят, че някой е малко по-способен успешен и деен от тях, те са готови да го прободат с рогата си директно в гръб.

Овенът е безскрупулен индивид стремящ се винаги да получи изгода от всяка ситуация и да задоволи собствените си потребности без да се интересува от мнението и желанието, дори на хората, с които живее. 

Жената Овен може да бъде сравнена с истинска овца, постоянно търсеща стадото и наблюдаваща какво трябва да направи, според това накъде се насочват останалите. За нея е трудно да изгради собствено мнение, тъй като и е в пъти по-лесно да следва и да копира другите. По всички важни теми, тя се допитва до стадото и на базата на казаното от тях преценява на къде да поеме. Останалите действия са обвързани напълно с нейните капризи и прищевки.

Част от тъмната страна на тази жена е, че обича всячески да дразни и да провокира хората около себе си, просто за да бъде забелязана. Тя не е особено отговорна, защото мислите ѝ прелитат някъде безцелно. Често тази жена е егоистично настроена и това е нейният странен начин за съществуване и оцеляване.