Жестокостта, която крие всеки зодиакален знак – Рак

  • Сподели:
Жестокостта, която крие всеки зодиакален знак – Рак

Всеки астрологичен знак носи свои собствени характеристики определящи нрава и поведението на този човек, както силните, така и лошите страни от личността му. Докато повечето зодии се бият в гърдите и демонстрират своите качества, обикновено старателно се опитват да прикрият най-тъмните черти от характера си. 

Ще разгледаме именно онези мрачни кътчета от душите на всяка зодия. 

Рак
Ракът е зодия известна със своята рязка промяна на настроенията. Докато в един момент Ракът е склонен да ви подкрепи, в следващия е готов бързо да ви обърне гръб, защото вече е заел нова позиция, което не е никак необичайно за този променлив и егоцентричен знак. 

Жестокостта при Рака се изразява в неговото собствено себеусещане за величие и нуждата му да контролира мнението на своите близки, както и да събира аплодисментите на наблюдателите. За него е много важно какво ще кажат хората и това е една от причините да си поставя безброй много маски и да прикрива умело лицемерието си. 

Привидно загрижен за проблемите на другите, но в действителност малодушен и вкопчен в собствените си капризи и болежки, готов във всеки един момент да подложи крак на всеки изправил се на пътя му. Ракът е непостоянен, безотговорен и насочен единствено към своите проблеми. Този знак може с часове да мрънка и да се оплаква, после пък да се присмива на съдбата си, но това, което не успява да направи е, да намери начин, чрез който просто да подреди живота си.

Емоционален, но и подъл, Ракът винаги си има едно наум, което е и неговият най-силен коз. За него не е необичайно да смени посоката, както му е угодно и чрез лукавство и хитрост да получи желаното. Ракът обича да контролира, манипулира и да се присмива на другите и така се изразява неговата коварност и подлост, която умело се старае да прикрие зад благата усмивка и чаровния поглед.

Жестокостта при този знак избива и в постоянните моменти на сърдене, в които той започва да изстрелва неописуема отрова срещу хората, които са го ядосали. В тези случай Ракът може да бъде изключително непремерен и злобен в думите си. 

На пръв поглед Ракът е зодия излъчваща благородство и състрадание, но вторият поглед разкрива неговата безотговорност, алчност и особена жестокост, когато иска да нарани някого. В моментите, в които Ракът е разсърден или наранен, той става коренно различно създание, бълващо интриги и кроящо коварни планове, как да си върне за причиненото зло. 
Ракът е знак, който умишлено би наранил човек с няколко думи, но носещи силата на смъртоносно оръжие, което изпепелява добрите отношения, приятелството, дори любовните му връзки.