Зодиакален знак Овен – качества, детство и късметлийски цвят

  • Сподели:
Зодиакален знак Овен – качества, детство и късметлийски цвят

Зодия Овен 
21 март- 20 април

Качества
Хората родени под знака на Овена са истински лидери, които още от най-ранна детска възраст получават възможността да мислят самостоятелно и да сe стремят директно към успеха. Овните са добри организатори, въпреки че на моменти биха могли да изглеждат особено равнодушни и безотговорни, обикновено когато дадат дума на някого, настина се стараят да я спазят. 

Овните на външен вид изглеждат положителни хора, напълно доволни от живота си, дори на моменти влюбени в себе си и самодостатъчни. Този знак не само, че винаги се стреми да получи максимума в дадена ситуация, но и има твърде големи изисквания към останалите хора. Овенът е известен със своите безбройни скрити таланти и това е причината постоянно да жадува да получи някакво признание. 

Овните без проблем успяват да увлекат и другите хора в своите начинания, имащи за цел да достигнат най-високите кариерни върхове. Колкото даровит и уверен в себе си да изглежда този зодиакален знак, в действителност той често губи почва под краката си и започва да се пита, кое е правилното и кое погрешното решение. 

За Овена е важно да получи похвали и признание за положения труд, в противен случай може бързо да му бъде убито желанието за работа и да даде на заден ход. Обикновено Овните са привлечени от професии, които изискват огромни интелектуални заложби и когато успеят да застанат на подобна позиция, те продължават да мечтаят да се издигнат в сферата си.

Жените, родени под този знак, са ревниви, строги и взискателни, обичащи да ръководят всеки член на семейството и да отстояват с твърда ръка своите позиции. Мъжете са груби, припрени и готови постоянно да се впускат в безсмислени битки, с които да докажат мъжеството си.
Сексуално привлекателен, страстен и изключително привързан към близките си, този знак действа рязко, спонтанно и хаотично в търсенето на себеподобни. Придирчив и егоцентричен на моменти, дори жесток тиранин, който привидно не се интересува към чувствата на останалите, всъщност този знак дълбоко в себе си крие своята ранима и самотна душа, нуждаеща се от шепа любов и мили спомени.

Детство
Когато е малък Овенът постоянно търси вниманието на родителите си и бързо успява да се впише сред своите другарчета. Още от ранна детска възраст този знак започва да проявява своите силни страни на характера и да властва сред останалите. Борещо се за независимост детето Овен се чувства по-комфортно, когато е заобиколен от по-възрастни хора, отколкото сред връстниците си.

Много често детето Овен успява да нарани другарчетата си, благодарение на своя заповеднически тон и грубост в изказа, което е и причината трудно да успява да задържи истински приятелства. Постоянно налагащо се и на моменти губещо представа за реалността, детето родено под този знак може да развие агресивни похвати, чрез които по-лесно да манипулира и обработва родителите си, за да може да получава винаги това, което пожелае. Дори дете, Овенът от раждането си е добър стратег, който не се страхува да воюва с грубост и арогантност да достига до целите си.

Късметлийски цвят
При Овена цветовете на късмета са два - зеленият и жълтият цвят. В моментите, в които Овенът се чувства особено напрегнат и стресиран, жълтият цвят успява да го зареди с положителни мисли, а зеленият му дава усещането, че все още не е изгубил почва под краката си. Тези два цвята носят на Овена пълен баланс и усещането за щастие.