Божествените дарове на природата – лековити билки част 3

  • Сподели:
Божествените дарове на природата – лековити билки част 3

Още от древността хората са открили лечебните свойства на билките и са ги използвали да облекчават човешката болка. Билките са разделени на три основни групи като първата се състои от безполезни билки, втората е от вредни билки за човешкия организъм и третата съдържа лечебни билки. Народната медицина е успяла да помогне на безброй много хора, а лечебната сила на растенията е научно доказателството за мощната енергия на заобикалящата ни природата. Сега ще разгледаме тези билки, които притежават силата да действат на човешкия организъм, като лекуват нашето тяло и заличават болестите. 

Билколечението може да се прилага както за профилактика, така и за отстраняване на различни видове здравословни проблеми.

Разберете какви са лечебните свойства на различните видове билки в природата.

Женшен
Женшенът се нарича още и коренът на живота. Корените на тази вълшебна билка съдържат етерично масло глицерин висши мастни киселини и други. Тази билка е енергиен биостимулатор, който подсилва целия организъм. Той стимулира паметта и действа много благоприятно върху концентрацията. Женшенът е билка, стимулираща обновяването на клетките, действа подмладяващо и може да се използва при диабет, импотентност, физическа и психическа умора, както и при различни болести на черния дроб, инфекции укрепване на имунната система. Употребата му е лесна нужно е да вземем малко парче от корена и да го сдъвчем.

Левзея
Тази билка съдържа различни видове соли, смолисти вещества, гликоген, млечна киселина, етерично масло, витамин С, дъбилни вещества и други. Тя помага за повишаване на имунитета. Корените на билкata се използват при повишаване на концентрацията и паметта, както и за половата активност. Тя действа благоприятно и при болести на черния дроб и различни видове инфекции. Левзеята ни зарежда с енергия и е способна да свали напрежението и да повиши тонуса ни.

Левурда
Левурдата е позната още като див чесън и тя е с високо съдържание на минерални соли, антибиотик – Алицин, слузни вещества, захари и различни видове витамини. Тя може да бъде използвана при склероза, чревни инфекции, понижение на кръвното налягане, укрепваща имунитета, при лош холестерол, язва и гастрит. Консумацията на тази билка действа противовъзпалително и успокяващо. Можем да си направим сок от луковицата и да консумираме веднъж дневно и винаги преди хранене.