Как да подобрим тонуса си и да бъдем здрави с четири лесни упражнения

  • Сподели:
Как да подобрим тонуса си и да бъдем здрави с четири лесни упражнения

Важно е човек да започва деня тонизиран, бодър и изпълнен с енергия, за целта когато се събуди е нужно да раздвижи своето тяло и да зареди батериите за целия ден.

1. Клякания и раздвижване на долните крайници
Още след като се събудим сутрин, можем да подобрим своя тонус с няколко лесни клякания. За да раздвижим долната част на тялото и да стимулираме кръвообращението в крайниците като стартираме денят с 10-15 клякания. 

2. Упражнения за ръце
След кляканията можем да преминем на упражнение раздвижващо горната част на нашето тяло, а именно рамене, предмишници и дланите. Поставяме ръцете си плътно към тялото, след което ги вдигаме нагоре и двете заедно в плавни полукръгови движения. Това упражнение можем да повторим 15-20 пъти, след което да преминем на следващото.

3. Упражнение за врата и главата
След упражнението за ръце преминаваме и към горната част на главата, а именно врата. С бавни и плавни движения завъртаме главата леко на дясно, след което на ляво. Това упражнение можем да повторим от 5-10 пъти. 

4. Напитки за енергия
След упражненията можем да преминем на ободряваща напитка под формата на протеинов шейк, плодов фреш или билков чай. Денят трябва задължително да ни започне с ободряваща витаминозна напитка, която да ни зареди със сили през целия ден. 

Сутрешна енергийна напитка за сила и тонус
2 с л мед
1 ч л чия
1 прясно изстискан лимон
2 ч л настърган хрян

Разбиваме сместа в блендер, като можем да добавим 150 мл преварена вода към нея накрая добавяме чия и изчакваме да набъбне за няколко минути. Тази напитка приемаме сутрин на гладно, за да можем да възстановим силите си и да се заредим с енергия.

Обедна напитка за енергия
1 авокадо
1 краставица 
150 мл вода
Няколко капки лимон

Пасираме краставицата, авокадото и към тях прибавяме няколко капки лимон, а накрая добавяме и водата. Получената напитка действа тонизиращо и ободряващо и възстановява силите ни.