Най-добрите природни средства за повишаване на имунитета

  • Сподели:
Най-добрите природни средства за повишаване на имунитета

Вече навлизаме в периода на сезоните грипове и вируси, а един от начините, чрез който можем да подсилим своя имунитет е с помощта на природни съставки, които да ни набавят нужните витамини, за да можем да си изградим защитна стена срещу всички предстоящи настинки.

Природните средства са чудесен начин да се предпазим от боледуване - единственото, което трябва да направим е да поддържаме следващите няколко храни в своето ежедневно меню.

Лимони
Лимонът притежава детоксикиращо и прочистващо свойство, което ни помага да изчистим своя организъм от всички вредни влияния. Лимонът е полезен, още при всякакъв вид възпаления, ефикасен е и за прочистване на черния дроб, както и за поддържане на чудесен метаболизъм. Сокът от лимон наистина е вълшебен еликсир, особено в съчетание с мед, тази комбинация успява да убие вирусите и да ни зареди с нови сили.

Чесън
Още от край време по-възрастните хора са приели чесъна като лек за всички вируси. Той притежава способността да изчисти организма ни от всякакъв вид микроби и вируси, а съдържанието му на алицин убива патогените. Той освен че притежава противовъзпалителни и антибактериални свойства, е и изключително полезен при доброто храносмилане. 

Джинджифил
Чрез консумацията на джинджифил, ние можем да засилим имунната си система и да се предпазим от сезоните вируси, които ни дебнат отвсякъде. Комбинациите на мед, лимон и  джинджифил, както и на куркума, джинджифил и лимон, съдържат противовъзпалителни свойства и ни помагат допълнително да подсилим своя имунитет. Джинджифилът притежава антивирусни свойства, които успяват да прочистят организма ни.

Целина
Целината съдържа голямо количество антиоксиданти, както и витамин С, именно поради тази причина, този зеленчук е изключително полезен, особено когато сме решили да подсилим имунитета си и да си създадем невидим щит срещу вирусите.

Мед
Медът всъщност е един от най-ефикасните продукти за подсилване на имунитета. Неговите лечебни свойства са известни, още от Древността. Той съдържа всички полезни витамини, минерали и ензими, които предпазват нашето тяло от настинките и вирусите. Достатъчно е да приемаме по 1 с л мед на ден, за да защитим своя организъм, а когато го комбинираме с лимон, ще можем да подсилим неговото действие.

Чайове
Билките използвани под формата на чай имат способността бързо да убиват бактериите и да пречистват нашия организъм, тъй като са богати на антиоксиданти. Чайовете, които подсилват имунитета, могат да бъдат направени от джинджифил, чай от коприва, който пък е естествен източник на голяма група витамини и останалите чайове, могат да бъдат приготвени от женшен, ройбос, лайка, мента, шипка и ехинацея.