Няколко полезни съвета към здравословния режим на хранене 

  • Сподели:
Няколко полезни съвета към здравословния режим на хранене 

Когато човек е твърдо решен да се бори с излишните килограми, на първо място той си избира подходящ хранителен режим, който да следва и да му помогне в борбата с излишните килограми.

Голям процент от диетите обаче носят допълнителен риск, не са питателни, не ни зареждат с нужните витамини и полезни вещества за организма и още по-лошото е, че огромен процент от хората, които са се подложили на подобни диети, след няколко месеца са възвърнали теглото си, че даже са качили и допълнителни килограми, затова е важно, когато започваме някакъв хранителен режим, да изберем правилните храни, които могат да ни набавят необходимите полезни вещества.

Ще ви разкрием няколко полезни съвета, които ще ви бъдат от полза към режима, който сте избрали да следвате.

Вода
На първо място и най-важното, е никога да не изключваме водата от своя хранителен режим, защото именно тя разгражда храните и ни помага да ги преработим значително по-бързо.

Без значение на каква вода ще наблегнем, дали ще е изворна или минерална, правилото е да се опитаме да пием по 2 литра вода на ден. 

Захар
Ако искаме по-бързо да се преборим с излишните килограми, трябва да ограничим до минимум употребата на продукти, които съдържат захар. 

Лимони
Лимона можем да го използваме ежедневно в нашето меню като добавка към салати, меса, риба и дори към чая. 

Сол
Консумацията на сол в един здравословен хранителен режим трябва да бъде с мярка, а най-добре е ако се спрем на хималайска или морска сол, но отново трябва да внимаваме с тяхната консумация.

Подправки  
Абсолютни всички подправки са позволени при здравословния хранителен режим, чрез тях можем да подправим вкуса на храни, които е нужно да приемаме, ако искаме да стабилизираме своето тегло или пък да свалим килограми. Подправките ни помагат да консумираме ястия, които в действителност ни се струват безвкусни.

Газирани напитки
Всички напитки, които съдържат изкуствени оцветители са строго забранени при здравословния хранителен режим. Газираните напитки имат способността да ни надуват, но чрез тях ние в действителност не успяваме да получим полезни вещества, а трупаме ненужни калории. Напитките, които можем да си позволим по време на хранителния режим са прясно изстискани сокове, чай и вода. 

Мазнини
Мазнините, с които приготвяме нашите ястия, трябва да бъдат подправени с помощта на зехтин, ако искаме да бъдем здрави и изпълнени с енергия, трябва да изключим консумацията на олио от своето ежедневно меню и да го заменим с чист зехтин.