Няколко прости правила за сваляне на излишните килограми

  • Сподели:
Няколко прости правила за сваляне на излишните килограми

Голям процент от хората, които спазват диети, за да нормализират своето тегло, забравят за основните правила, които биха им помогнали да се справят по-бързо в тази не лека задача. Сега ще ви разкрием кои са основните стъпки, които ще ни гарантират стройна фигура и здрав дух.

Това са няколко прости правила, които трябва да следваме, за да ни помогнат да запазим свалените килограми и да забравим за гладът.

Здравословни храни
Щом сте решили да се борите с излишните килограми задължително трябва да наблегнете и на храните, които консумирате, затова като за начало трябва да изчистите своя дом от вредните храни и да ги заместите със здравословни и полезни.

Храните, които можете да консумирате по време на здравословен хранителен режим са –  много вода, риба, меса без мазнини, морски дарове, ядки, зеленчуци, плодове, млечни продукти, яйца.

Прием на големи количества вода дори и по време на хранене
На пук на всеобщото разбиране, че когато се храним не трябва да приемаме течности, част от диетолозите смятат, че водата е особено полезна, ако искаме да свалим излишните килограми, защото когато се храним водата ще ни даде усещане за ситост, тъй като при приемът ѝ тя увеличава обемът на стомашното съдържание и ще ни накара да спрем с храненето, защото вече няма да изпитваме глад. 

Закуската - важна част от хранителният ни режим
Създайте си режим на хранене и се опитайте никога да не пропускате хранене, защото ако го направите има голяма опасност да запълните тази липса, с още по-калорични и вредни храни.

Когато закусваме, ние имаме повече време да изразходваме калориите, които сме приели, както и на следващите хранения ще консумираме по-малки количества храна, затова закуската е от особено важно значение, ако искаме да отслабваме бързо и разбира се, здравословно.

Четете още: Здравословен режим на хранене и ползите от него

Лечебните съвети на Ванга

Водата и ползите от нея в нашия хранителен режим

Няколко основни правила при балансираното и здравословно хранене

 С какво са полезни кестените за здравето ни