С какво трябва да се храним, ако искаме да имаме здрава и красива коса

  • Сподели:
С какво трябва да се храним, ако искаме да имаме здрава и красива коса

Храните, които консумираме ежедневно, се отразяват както на нашето тяло, така и на косата, ноктите и кожата ни. За да можем да се радваме на красива и здрава коса, трябва да приемаме повече витамини, както и определени храни, които стимулират растежа и заглаждат цъфтежите. За да го постигнете трябва да наблягате на следните храни. 

Спанак 
Почти всички листни зеленчуци са полезни за подхранването и заздравяването на косъма. Спанакът е с високо съдържание на желязо и витамините – К, С, В1, А. Всяка една жена по света мечтае за красива блестяща и жива коса, а спанакът е най-подходящият зеленчук, който успява да заздрави косъма, да подобри неговата структура, както и да подхрани растежа. Консумацията му ни гарантира гъста, здрава и красива коса. 

Ядки
Ядките са богати на витамин Е, цинк и селен, точно поради тази причина техният прием е изключително важен, за да имаме красива и здрава коса. Полезните ядки за косата са лешници, бадеми, кашу, което е богат източник на магнезий, който е полезен както за костите и кръвообращението, така и за косата.

Месо
Месата, които са богати на протеини заздравяват скалпа. Почти една четвърт от месото, което консумираме действа специално за защита и подхранване на корените на нашата коса. Приемът на телешко месо е чудесен начин да набавим нужния кислород на своя скалп, а по този начин ще стимулираме и растежа на косата. 

Риба 
Рибата е богата на Омега 3, което от своя страна стимулира растежа и подхранва косъма. Почти всички рибни продукти са подходящи за съживяването и заздравяването на косъма, но сьомгата застава на първа позиция по полезни вещества за косата ни. Освен питателна храна сьомгата е и чудесен източник за набавяне на калий, витамин В, селен и други. Консумацията на риба ни гарантира здрава и красива коса.

Броколи
В маслото от семената на броколи има голямо съдържание на витамин С, който всъщност предотвратява косопада и подхранва косъма. Този зеленчук е чудесен източник на полезни вещества, които ни гарантират здрава, буйна и блестяща коса.
Други храни, които ни гарантират здрава и красива коса са – сладки картофи, портокали, ягоди, яйца, леща, канела и зърнените храни.