Седем начина да се детоксикирате след Нова година

  • Сподели:
Седем начина да се детоксикирате след Нова година

Чудите се как да се детоксикирате, след като сте прекалили с греховните лакомства след новогодишните празници? Е, не се притеснявайте. Не сте единствените. Разбира се, здравето ви със сигурност ще се разклати след консумацията на вкусни, но не толкова здравословни деликатеси. Може би просто желаете да си върнете добрата форма и да се отървете от симптомите на махмурлука. Детоксикацията на организма не е ракетна наука. В тази статия ще ви представим няколко начина как лесно и ефективно да детоксикирате тялото си.

Един от най-лесните и ефективни начини да се детоксикирате е чрез прием на вода и течности. Водата поддържа тялото хидратирано и отмива всички токсини, за да започне възстановяването на мускулите. Други напитки като зелен чай, сок от алое вера/амла, гореща вода с лимон и мед също са полезни, тъй като имат невероятни детоксикиращи свойства.

По време на коледните празници често се случва да се преяде. Пържени и мазни храни, сладкиши и пикантни ястия са някои от обичайните храни, които се срещат на всяка трапеза. Всички тези храни могат да се намесят в храносмилателната система и да предизвикат стомашно разстройство. Много е важно да се подложите на лека диета след консумацията на всички тези нездравословни храни. Добавянето на пресни плодове, зелени листни зеленчуци, салати, подправени с полезни семена и зехтин е чудесен вариант за облекчаване на стомашното разстройство. Също така пиенето на сокове от пресни плодове и зеленчуци е супер начин за детоксикация.

Медитацията и йогата могат да направят чудеса, ако мислите за здраве и благополучие. Тялото ви ще бъде много уморено след изтощителна и нездравословна седмица на преяждане, безсъние и партита. Именно тук медитацията и йогата са от значение. Извършването на основни рутинни упражнения по медитация и йога може да бъде много полезно, за да се почувствате леки и здрави. Вземете постелката за йога и започнете да я използвате веднага, за да имате здрав дух и тяло.

В наши дни повечето новогодишни партита се празнуват с алкохол. Много хора прекаляват с консумацията на алкохол, което ги оставя с лош махмурлук и разстроен стомах. Затова те трябва да стоят настрана от алкохола по време на периода на детоксикация. Няма значение дали пиете от време на време или редовно, трябва да избягвате алкохола през периода на детоксикация. Това е периодът, в който организмът ви изхвърля всички токсини и въздържането от алкохол ще помогне на тялото ви да възвърне така необходимите сили и здраве.

Отдаването на храна и напитки по време на Коледа и Нова година е много често срещано явление. Тези удоволствия често водят до повишаване на индекса на телесната маса и до нежелано наддаване на тегло. Поддържането на подходящ ИТМ е много важно, за да се предотвратят всякакви здравословни усложнения. Ето защо се препоръчва да практикувате здравословно хранене, за да намалите риска от нежелано наддаване на тегло. След новогодишните празници се опитайте да се върнете към тренировъчния си режим, ако го спазвате.

Никога не пропускайте да се храните, за да освободите място за храна за партито. Това може да доведе до обратен ефект! Пропускането на храна само ще ви накара да огладнеете още повече, което ще доведе до преяждане. Независимо от всичко, никога не пропускайте хранене, винаги поддържайте здравословен график на хранене, за да избегнете нежелани храносмилателни проблеми.

Прекаляването с храна и алкохол може да накара тялото ви да се чувства отпаднало и подуто. Сигурният начин да раздвижите кръвта си и да я прочистите от токсините е да излезете на чист въздух и да се изпотите. Упражненията помагат на тялото да изгори изразходваните калории и да върне кислорода в кръвта.

Прекаленото пиене може да причини гастрит, а понякога и на панкреатит Винаги се опитвайте да ограничите приема на алкохол до безопасни граници. Винаги помнете да пиете отговорно и да не шофирате в нетрезво състояние.

Единственият начин за детоксикация е да се въведе редовен режим на ходене, тичане или спорт, който помага за изгарянето на калории и прочиства ума. Празненствата и удоволствията нямат граници, но тялото ви има такива. Така че, знайте границите си, забавлявайте се, наслаждавайте се и не забравяйте да се детоксикирате всеки път, когато се отдадете на удоволствие.