Здравословните сокове и ползите от тях за цялото ни тяло

  • Сподели:
Здравословните сокове и ползите от тях за цялото ни тяло

Както от плодовете, така и от зеленчуците можем да черпим полезни вещества, които се отразяват ползотворно на целия ни организъм. Когато сокът е прясно изстискан, той съдържа безброй полезни витамини, които въздействат благоприятно, както при различни здравословни проблеми, така и за разкрасяване.

Разберете какви са ползите от различните сокове и как те могат да ни бъдат от полза.

Сок от краставици
Сокът от краставица е полезен за нормализиране на телесното тегло, тъй като има способността да усилва перисталтиката на червата и да изхвърля лошия холестерол от организма ни. Можем да приемаме по 1 чаша краставичен сок на ден, за да придобием здрави и силни нокти и да възстановим растежа на косата.

Сок от червено цвекло
Този сок е полезен при месечните женски болки и спазми. Сокът от червено цвекло, може да се комбинира и с моркови и да се приема по една чаша три пъти дневно, така ще можем да подобрим своето излъчване и да се изпълним с енергия.

Сок от моркови
Този сок се използва за повишаване на имунитета, тъй като е богат на полезни витамини. Морковите са с високо съдържание на витамин А и консумацията им, може да действа изключително благоприятно върху нашата кожа, като я подмлади и придаде сияен вид. 

Сок от целина
Този сок е способен да ни изпълни с енергия и действа ползотворно на целия ни организъм, тъй като е изключително богат на полезни вещества. Полезен е и при проблеми с нервната система, стрес, умора, липса на апетит. 

Сок от зеле 
Този сок е истински еликсир при борбата с излишните килограми. Зелето действа пречистващо и има способността да ускори метаболизма, като изкара от организма ни всички вредни съставки. Сокът от зеле действа ударно за стопяване на мазнините.

Сок от лимон
Чрез приема на този сок, ние ще почувстваме прилив на енергия, ще си създадем допълнителен имунитет и ще изчистим кожата си. Този сок е с най-голямо съдържание на витамин С.

Ако искаме бързо и лесно да свалим излишните килограми, можем да си приготвим домашен еликсир с помощта на лимонов сок, мед и джинджифил, като смесим тези три съставки и ги поставяме в буркан в хладилника и всеки ден приемаме, преди хранене по 1 с л от тази смес.

Четете още: Лечебните съвети на Ванга

Няколко основни правила при балансираното и здравословно хранене

С какво са полезни кестените за здравето ни

Няколко забележителни причини да пиеш сок от червено цвекло