Алисия и Скот, които ни призовават да разчупим предразсъдъците и ни показват пътя към истинската любов

  • Сподели:
Алисия и Скот, които ни призовават да разчупим предразсъдъците и ни показват пътя към истинската любов

Истинската любов не познава граници по отношение на визията или възрастта. За съжаление, често пренебрегваме значението на истинските връзки с другите и вместо това се фокусираме върху етикетите и външния вид. Двойки като Алисия и Скот Маккарвъл обаче ни напомнят, че любовта и щастието идват отвътре, и ни учат да не съдим другите въз основа на външния им вид.

Алисия Маккарвъл е придобила популярност в социалните мрежи чрез хумористичното си съдържание и насърчаването на позитивното отношение към тялото. Макар да е събрала много последователи, които се възхищават и следят приключенията ѝ, тя също така получава критики и обидни коментари за връзката със съпруга си. Алисия решава да се изкаже, след като един вирусен видеоклип привлича вниманието, според нея, по погрешни причини. Тя публикува клип с тенденция за трансформация, в който тя и Скот са показани по халати, а след това напълно облечени. Съобщенията и коментарите, които последвали, били жестоки, като хората, които изобщо не познавали двойката, изразявали недоверието си, че Скот, който е в добра физическа форма, може да е влюбен в жена с плюс размер като Алисия.

Канадката сподели някои от предположенията, с които се сблъсква ежедневно: "О, тя вероятно не е била дебела, когато са се запознали" или "тя трябва да е богата", "той трябва да е гей" или "той има фетиш към дебели жени".

''Подобни коментари внушават мнението, че човек, който е физически здрав като Скот, никога, и през милион години, не би могъл да се влюби или да бъде съвместим с дебела жена, каквато съм аз."

Освен че внушават подобни съмнения, коментарите са и доста обидни и нетактични, бихме добавили.

Не са много хората, които знаят, че Алисия и Скот са във връзка от 16 години. Те се влюбват за първи път, докато са в училище, и остават заедно през различни предизвикателства, като се подкрепят и уважават взаимно и празнуват любовта, която имат във всеки етап от живота си. Алисия разкрива, че когато е загубила работата си и е била на кръстопът, съпругът ѝ е бил този, който ѝ е оказал най-голяма подкрепа и я е насърчил да намери себе си и да следва мечтите си. Така се ражда идеята да публикуват забавни видеоклипове от живота им като двойка. Те искали да покажат моментите на смях и радост, а освен това Скот искал да сподели със света очарователната личност на Алисия, тъй като вярвал, че другите ще я обичат точно толкова, колкото и той.

Изборът да стане създател на съдържание било чудесно решение за Алисия, което доведело до спечелването на много последователи. Чрез общуването с другите тя е научила и важни уроци за самочувствието. Алисия се бори със съмненията в себе си и разкрива, че дълго време е мислила като другите хора и е смятала, че не заслужава любовта на Скот: "Вярвах, че ако аз не се харесвам, как би могъл той?" Тя признава, че несигурността и ниското ѝ самочувствие са причинили сериозни изпитания в брака ѝ. По време на пътуването си към себеприемане обаче тя осъзнала, че начинът, по който вижда себе си, съвсем не е такъв, какъвто я вижда Скот. Един от ключовите ѝ съвети е да спрем да правим предположения за партньорите си и да помним, че те може да ни виждат по различен начин, отколкото ние виждаме себе си.

Алисия признава, че любовта на съпруга ѝ към нея никога не е намалявала, но това, което се е променило, е нейната собствена гледна точка, като по този начин му е позволила да я обича по начина, по който винаги е искал. Това осъзнаване я кара да започне да отговаря на критиките и негативните коментари, които получават онлайн, образовайки хората за вредната природа на фалшивите стандарти за красота и за важността на признаването на истинската стойност и ценност.

Тя разкри, че съпругът ѝ е получавал съобщения от привлекателни жени, които му внушавали, че трябва да бъде с някоя като тях. "Аз, която през по-голямата част от връзката ни си казвах, че не съм достойна за любовта му заради тялото си, е точно същото като тази слаба жена, която му казва, че е достойна за него заради тялото си", подчерта тя.

Алисия също така спомена, че хората често я питат дали изпитва ревност към вниманието, което получава Скот. Инфлуенсърката обаче подчертава, че се чувства сигурна в любовта им, защото знае, че съпругът ѝ я цени заради чувството ѝ за хумор, отдадеността и доброто ѝ сърце - качества, които нямат нищо общо с външния ѝ вид или теглото ѝ. Алисия насърчава хората да се фокусират върху вътрешните качества, които наистина ги определят, а не само върху външния вид. Инфлуенсърката е наясно с факта, че обществото отдава твърде голямо значение на определени стандарти за красота, тъй като те са вкоренени в нас от дълго време. Въпреки това тя настоява също, че можем да променим това и всеки е отговорен за разрушаването на предразсъдъците.