Диагноза: self love

  • Сподели:
Диагноза: self love

Спрете да се сравнявате с другите
Ние сме социализирани да бъдем конкурентни, така че сравняването с другите е естествено. Но то може да бъде опасно. Просто няма смисъл да се сравнявате с когото и да било на планетата, защото вие сте само една. По-скоро се съсредоточете върху себе си и своето пътуване. Само промяната на енергията ще ви помогне да се почувствате свободни.

Не се притеснявайте от мнението на другите
В същия дух, не се притеснявайте за това, което обществото мисли или очаква от вас. Не можете да направите всички щастливи, така че това е загуба на време и само ще ви забави по пътя към развитие.

Позволете си да правите грешки
Още от малки ни се повтаря, че "никой не е съвършен, всеки прави грешки". Но колкото по-възрастни ставаме, толкова по-голям натиск изпитваме върху себе си никога да не се провалим. Дайте си малко свобода на действие! Правете грешки, за да можете да се учите и да израствате от тях. Прегърнете миналото си. Постоянно се променяте и израствате от това, което сте били някога, в това, което сте днес и което ще бъдете един ден. Уроците, които ще получите, са безценни.

Помнете, че стойността ви не се крие в това как изглежда тялото ви
Това е фундаментално! Толкова много неща в света искат да ви отклонят от тази мощна истина. Понякога дори собственият ви интернализиран сексизъм потвърждава мислите ви за неадекватност. Вие сте ценни, защото сте себе си, а не заради тялото си. Носете дрехите, които ви карат да се чувствате уверени, удобно и щастливи.

Не се страхувайте да се откажете от токсичните хора
Не всички поемат отговорност за енергията, която излъчват в света. Ако има някой, който внася токсичност в живота ви и не иска да поеме отговорност за действията си, това може да означава, че трябва да се отдръпнете от него. Не се страхувайте да го направите. То е освобождаващо и важно, макар че може да е болезнено. Защитете енергията си. Не е грубо или погрешно да се отстранявате от ситуации или от компанията на хора, които ви изтощават и изхабяват.

Преработвайте страховете си
Подобно на грешките, чувството на страх е естествено и човешко. Не отхвърляйте страховете си - разберете ги. Това здравословно упражнение може наистина да помогне на психичното ви здраве. Разпитването и оценяването на страховете ви помага да придобиете яснота и да разобличите проблемите в живота си, които са ви причинявали безпокойство. Това, от своя страна, може да помогне за облекчаване на някои, ако не и на всички, тревоги.

Доверете се на себе си, за да взимате добри решения 
Толкова често се съмняваме в себе си и в способността си да правим това, което е правилно, докато в повечето случаи знаем в сърцето си кое е най-доброто. Не забравяйте, че чувствата ви са валидни. Не губите връзка с реалността. Познавате себе си по-добре от всеки друг, така че бъдете най-добрият си защитник.

Възползвайте се от всяка възможност, която животът ви предоставя, или създайте своя собствена
Моментът никога няма да е идеален за следващата голяма стъпка в живота ви. Обстановката може да не е идеална, но това не бива да ви спира да достигнете, за да изпълните целите и мечтите си. Вместо това се възползвайте от момента, защото той може никога да не се върне.

Поставете себе си на първо място
Не се чувствайте зле, че правите това. Особено жените могат да свикнат да поставят другите на първо място. Въпреки че има време и място за това, то не трябва да бъде навик, който ви коства психическото или емоционалното ви благополучие. Намерете време за декомпресия. Без декомпресиране и презареждане можете да се натоварите сериозно. Независимо дали става дума за прекарване на деня в леглото или навън сред природата, намерете това, което ви помага да се разтоварите, и отделете време за него.

Изпитвайте болка и радост колкото се може по-пълноценно
Позволете си да усещате нещата напълно. Наслаждавайте се на болката, наслаждавайте се на радостта си и не поставяйте ограничения на чувствата си. Подобно на страха, болката и радостта са емоции, които ще ви помогнат да разберете себе си и в крайна сметка да осъзнаете, че вие не сте вашите чувства.

Упражнявайте смелост на публични места
Придобийте навика да казвате мнението си. Смелостта е като мускул - расте, колкото повече я упражнявате. Не чакайте разрешение, за да заемете място на масата. Присъединете се към разговора. Внесете своите мисли. Действайте и знайте, че вашият глас е също толкова важен, колкото и този на всеки друг.

Вижте красотата в простите неща
Опитайте се всеки ден да забелязвате поне едно красиво, малко нещо около вас. Запишете го и бъдете благодарни за него. Благодарността не само ви дава перспектива, но е от съществено значение, за да ви помогне да намерите радостта.

Бъдете добри 
Светът е пълен с груби думи и критики - не добавяйте и вашите към тази смесица. Говорете любезно и не изричайте лоши думи. Празнувайте себе си. Стигнали сте толкова далеч и сте израснали толкова много.