Джоди Фостър чака почти 35 години, за да каже на света истината за себе си и да се появи с жената, която обича

  • Сподели:
Джоди Фостър чака почти 35 години, за да каже на света истината за себе си и да се появи с жената, която обича

За много известни личности славата и публичния им образ могат да бъдат като изпитание. Те се опитват всячески да скрият личния си живот от външни лица, като например дома си, децата си, както и партньорите си. В опита си да открие "горещата сензация" пресата често задава на звездите прекалено лични въпроси. И понякога това нетактично любопитство принуждава артистите още повече да крият истинската си същност от всички. Такъв е случаят с Джоди Фостър, която години наред бавно разкрива истинската си същност пред света.

Преди няколко години едно старо интервю с Джоди Фостър се разпространи в интернет. На кадрите журналист директно пита 17-годишната актриса: "Какви момчета харесваш?". Въпреки младата си възраст, Джоди не губи самообладание пред камерата и умело заобикаля въпроса. Изражението на лицето ѝ обаче говори само за себе си. По това време Джоди осъзнава, че е по-добре да не говори за интересите си и подробности от личния си живот пред обществеността. Предпочита да ги запази в тайна и да се съсредоточи единствено върху кариерата си. Тя ще се придържа към тази стратегия в продължение на много години. Рики Мартин също се държа по подобен начин в продължение на много години, преди да разкрие публично, че е хомосексуален.

През 90-те години на миналия век няколко таблоида публикуват мненията си, че звездата от "Мълчанието на агнетата" може би е лесбийка. Потвърждение за това обаче нямаше, а самата актриса игнорираше нетактичните въпроси, продължавайки да води един от най-личните животи в Холивуд. През 1998 г. тя ражда първия си син Чарлз Фостър, а три години по-късно и втория си - Кит Фостър. Джоди не коментира кой е бащата на децата.

Публична изповед

Изминали са почти 35 години от същото интервю, в което 17-годишната Фостър се опитва да избегне въпросите на журналиста, когато решава, че е достатъчно. През 2013 г. Джоди е получава награда за изключителен принос към филмовата индустрия. Неведнъж е била наричана най-красивата жена в света. На церемонията по връчването на наградите "Златен глобус", говорейки от сцената, тя най-накрая разкрива истината пред присъстващите: "Надявам се, че не сте разочаровани, че тази вечер няма да има голяма реч за излизане от обществото, защото аз вече съм излязла от него преди около хиляда години, още в каменната ера."

Застанала на сцената, Джоди повдига тема, която всички в залата разбират много добре. Актрисата била уморена от постоянните опити на пресата да превърне личния ѝ живот в риалити шоу и  тя решила да промени правилата на играта, като сама каже истината: "Докато съм тук и се изповядвам, предполагам, че просто в мен е дошло внезапно желание да кажа нещо, което никога не съм успявала да изкажа публично."

Звездата разкрила, че в момента е необвързана, а от 1993 до 2008 г. е живяла с продуцента Сидни Бернард. Актрисата нарекла Сидни най-добрата си приятелка и ѝ благодарила за модерното им семейство. През цялото това време в залата имало двама души, които не били изненадани от речта на Фостър - синовете ѝ Чарли и Кит. Останалите в публиката се разплакали. Честността на актрисата тази вечер докоснала много сърца.

Демонстрация на щастие

През същата година, в която Джоди се разкрила пред света, тя срещнала своята любов в лицето на Александра Хедисън, която в миналото също е работила като актриса. През 90-те години на миналия век тя участва в телевизионни предавания, но по-късно осъзнава, че това не е за нея, и се насочва към фотографията. Александра също е била знаменитост в собствените си среди. Тя се занимава с дизайн на жилища, а проектите ѝ са представени в музеи, галерии и обществени и частни колекции по целия свят. В миналото от 2000 г. до 2004 г. се е срещала с Елън ДеДженерис, а по-късно телевизионната водеща се събира с Порша де Роси, с която е щастлива и до днес.

Междувременно Фостър и Хедисън водят личен живот, не се появяват заедно в публичното пространство, така че новината за сватбата им е изненада за мнозина. Двойката сключи брак през 2014 г. И въпреки че връзката им вече не е тайна, дамите рядко се появяват заедно в публичното пространство. Единствено на филмовия фестивал в Кан през 2021 г. се появиха на червения килим, хванати за ръце. Двете сияеха от щастие и се целуваха под светкавиците на фотоапаратите. А през същата година Джоди Фостър получи още един "Златен глобус", този път за ролята си във филма "Мавританецът".

И както през 2013 г., в речта си при приемането на наградата актрисата отново беше изключително откровена. Тя говори чрез видео от дома си, седнала до своята любима. Тя започна речта си с думите: "Обичам съпругата си, благодаря ти, Алекс!". И я завърши с целувка към Хедисън. Както беше написано по-късно, това бе "емблематична проява на хладнокръвие'' и радостта от това най-накрая да бъдеш верен на себе си.