Елизабет Хърли - глобалният посланик за борба с рака на гърдата

  • Сподели:
Елизабет Хърли - глобалният посланик за борба с рака на гърдата

57-годишната актриса, модел, майка и активист, говори за това колко е важно да обръщаме внимание на здравето си, най-голямата гордост в живота ѝ и как се е родила идеята за собствена линия плажно облекло.

Estee Lauder беше първата ви работа като модел и тя продължи повече от десетилетие.

- Когато Estee Lauder се обърна към мен изневиделица и ме помоли да работя за тях, бях смаяна, тъй като никога преди не бях работила като модел. Все още обичам да работя за тях, защото те са много лоялни към мен и ме подкрепят в трудни моменти. Estee Lauder ме научи да полагам всекидневни усилия за външния си вид и сега това ми е навик. 

С какво най-вече искате да ви запомнят?

- Несъмнено с това, че съм говорител на кампанията на Estée Lauder Companies за борба с рака на гърдата (Breast Cancer Awareness - BCA). Кампанията BCA е основана от моята приятелка, покойната Евелин Х. Лаудер, и в продължение на години пътувахме заедно по света, за да повишаваме осведомеността за здравето на гърдите и да събираме средства за изследвания на рака на гърдата.

Страстно отдадена съм на каузата и ще продължа да разпространявам информация за ранното посвещаване на мамолог и важността на здравето на гърдата в световен мащаб.

Кой е най-добрият комплимент, който някога сте получавали?

- Обичам, когато хората се изказват мило за сина ми.

Как ви промени майчинството?

- Начинът ми на живот е коренно различен. Преди животът ми се въртеше около мен, но сега това ми се струва немислимо. Не мога да си представя да лежа на леглото и да чета книга с часове... тези дни отминаха. Но никога не бих върнала времето назад, не мога да си представя да нямам дете, да нямам Деймиън в живота си - никога не бих могла да бъда без него.

На какво се дължи зашеметяващият ви външен вид?

- За да сте красива на всяка възраст, трябва да сте щастлива, да си лягате по-рано, никога да не спите в твърде топла стая и да използвате добър овлажняващ крем.

Какво смятате за най-голямото си постижение в кариерата си досега?

- Само по себе си е постижение, че все още съм тук! Повечето хора вече са изпаднали в немилост.

Ако можехте да върнете времето назад и да дадете на 20-годишното си Аз някакъв съвет, какъв би бил той?

- На 20 г. бях доста инициативна и мотивирана, така че нямаше да се нуждая от ободряващи съвети. Въпреки това не мисля, че осъзнавах колко е хубаво да си млада, винаги съм била с нос здраво забит в земята, поставяйки работата на първо място, така че вероятно бих си казала ''почини си малко''.

Най-голямата ви гордост?

- Най-голямата ми гордост е, че синът ми е здрав и щастлив.

Споделете съвети за начина на живот, навиците, източниците, които оказват влияние върху здравето и красотата ви.

- Всяка жена знае колко е трудно да се жонглира с ежедневните задължения и аз определено не правя изключение. Има моменти, в които е много трудно да задържиш всички топки във въздуха и тогава наистина осъзнаваш колко важно е да си в добро здраве. Често жените прекарват много време в грижи за всички останали, че не оставят достатъчно време за себе си. Но ако ние самите не сме здрави - тогава не сме полезни и на другите. Малките неща, като например да отделяте време за разходка, за да подишате чист въздух, да имате ден, в който да ядете само плодове и зеленчуци, да пиете достатъчно вода и да не прекалявате с алкохола, да си правите годишна мамография, ако сте над 40 години: всички тези неща могат да имат значение.

Как ви хрумна идеята да създадете своя собствена колекция плажно облекло?

- Реших да се занимавам с плажно облекло не само защото винаги съм била обсебена от плажните дрехи и въобще дрехите за почивка, но и защото това е област, в която жените, независимо от формата или размера си, могат да изглеждат или невероятно, или наистина да сгрешат в избора си. Харесва ми да измислям стилове, щампи и цветове, които карат хората да изглеждат страхотно и жените да се чувстват приказно секси на всяка възраст. Вдъхновявам се всеки път, когато видя добре облечена жена на почивка. Прекарвам цялата си ваканция в гледане на това как се обличат и чувстват жените на плажа.