Емили Ратайковски ни учи как да превърнем болката си в нещо красиво

  • Сподели:
Емили Ратайковски ни учи как да превърнем болката си в нещо красиво

Чували ли сте някога за бракоразводни пръстени?

Те са последните трогателни елементи, които Емили Ратайковски добави към личната си кутия с бижута тази година. След развода на модела през 2022 г. със Себастиан Беър-Маклард, с когото има общ син Силвестър, Ратайковски наскоро реши да преработи годежния си пръстен в два нови, като промени първоначалния замисъл и посланието около тях.

"Пръстените представляват моята лична еволюция", казва Ратайковски пред Vogue. "Не смятам, че една жена трябва да бъде лишена от диамантите си само защото губи мъж. Пръстените се превърнаха в символ за мен - някакъв знак или доказателство, че животът ми отново е в моите ръце. Тези пръстени ми напомнят, че мога да се направя щастлива по начин, който никога не съм си представяла", добави тя.

Идеята да преобразува оригиналния пръстен с два диаманта toi et moi хрумва на Ратайковски, докато чете есето на Стефани Данлер "Разплитащите се" в The Paris Review. "В него се разказва за змийския пръстен на бабата на писателката - пръстен, който е съставен от различни камъни от предишните ѝ бракове", казва Ратайковски. "Хареса ми идеята за пръстен, който безсрамно представя многото животи, които една жена е изживяла." След това Ратайковски се обръща към приятелката си бижутер Алисън Лу - творчески директор на марката за фини бижута Alison Lou, за да си сътрудничи с нея по новата концепция. "Емили и аз прекарахме много време в разговори за това как иска да се чувства, когато носи пръстените", казва Алисън.

''Ремоделирането на годежен пръстен е нещо, което ни се налага да правим доста редовно - това може да бъде всичко от повторно използване на диамантите за създаване на актуализирана, по-модерна версия на оригиналния пръстен с фини промени до радикално отклонение от стила", казва лондонският бижутер Рейчъл Бостън. 

"Емили е свършила чудесна работа, като е променила дизайна на годежния си пръстен и е направила два много удобни за носене дизайна", разказва Луси Кроутър от Minka Jewels. "Добавянето на няколко допълнителни камъка е много приятен начин да се освежи и да се вдъхне нов живот на квадратния диамант - създавайки нещо съвсем ново. Крушовидната форма е прекрасна сама по себе си и ни харесва как е поставена под ъгъл. Тя е създала напълно различни идентичности за двата пръстена, което наистина допринася за удобството им за носене. Дизайнът toi et moi на Емили постави началото на хиляди имитации и сме сигурни, че бракоразводните ѝ пръстени ще бъдат също толкова влиятелни. Харесва ми колко различни са двата стила - един размисъл за нейната минала, настояща и бъдеща независимост."

"Нека бъдем честни, разводът е жестоко изпитание, така че трябва да насърчаваме жените в това да продължат напред и да се чувстват добре. Често срещаме клиенти, които искат да запазят бижутата си, но да заменят благородния метал и да ги превърнат в много различни модели - както избра Емили - така че да могат да отпразнуват новата глава в живота си с красив пръстен", казва Елиза Уолтър, основател на Lylie.

Не се страхувайте да превърнете болката си в нещо красиво - това е чудесна възможност да отбележите новото начало. Можете да направите много неща - от създаването на изцяло нов пръстен до използването на камъните в обеци, колие или гривна.