Ерик и Елиза Робъртс: неразделни повече от 30 години

  • Сподели:
Ерик и Елиза Робъртс: неразделни повече от 30 години

Не е лесно да откриеш човек, който да остане до теб независимо от всичко. Ерик Робъртс има късмет - един ден среща очарователната Елиза и се влюбва безумно в нея. Тя успява да го извади от дупката, в която е попаднал и да го направи щастлив мъж.

Още като дете Ерик осъзнава, че в живота му има само един път - да стане актьор. Като малък заеквал доста, но с течение на времето открил, че може да говори, без да заеква, ако предварително запомни някои реплики. Така той решава, че иска да бъде на сцената. Пътят му към успеха не бил лесен. Никога не му дават трудни или големи роли и често е уволняван от снимачната площадка. Постепенно започва да си прокарва сам пътя - получава главна роля във филма "Цар на циганите" (1978 г.), който му печели номинация за Златен глобус за най-добър актьор. Но по онова време Холивуд е коварно място и Ерик се обръща към тъмната му страна.

Няколко години по-късно, по време на полет, Ерик се запознава с кастинг директора и актриса Елиза Гарет. Те седели на съседни места, всеки зачетен в сценария си, но в един момент ги оставили и започнали да си говорят. Разбира се, Елиза харесала чаровния мъж, но не смятала, че имат общо бъдеще. Решила, че той е много красив, но най-вероятно е гей.

Елиза се превърнала в истински ангел-хранител за Ерик. Тя го подкрепяла в трудните периоди в кариерата му, помагала му да си намери роли, дори и да били малки. Насочила го към по-добър път и го посъветвала да подреди живота си. С нейната подкрепа Ерик успяl да се обърне към специалисти, с които да пребори наркотичната си зависимост.

Във филмите си Ерик обикновено играел ролята на чаровно лошо момче и мнозина се влюбвали в него. Но въпреки това актьорът осъзнал, че бъдещето му е с Елиза. Двойката се оженила през 1992 г. и актьорът често е казвал, че благодарение на съпругата си е най-щастливият човек в Холивуд. Разрушителният му начин на живот остава зад гърба му и той придобива навика да се съветва с Елиза по различни въпроси. Той дори обсъждал с любимата си предстоящите снимки на музикални клипове. 

В крайна сметка актьорската кариера на Ерик потръгва и той започва да се включва в много проекти. Самият той не си води статистика, но понякога участва в снимките на два или три филма на ден, като постоянно сменя снимачните площадки. И въпреки че това не са филми от най-висок калибър, Робъртс е напълно удовлетворен. (Последно можем да го видим във фима ''Вавилон'' с Брад Пит, Марго Роби и Тоби Магуайър) С изключение на моментите, когато му се налага да отсъства от дома си за дълги периоди от време и да не вижда съпругата си. 

''Бях на едно пътуване само за три дни и си помислих: "Боже, мразя да съм далеч от нея!". Не понасям да сме разделени, защото това е моята спътница, моят приятел, моята довереница, моят мениджър, момичето, което целувам. Ние остаряхме заедно.''

Двойката няма деца заедно, но Ерик има дъщеря, Ема, от предишна връзка. Елиза участвала в отглеждането ѝ и много харесвала момичето. Тя дори я нарича "съкровище" и "невероятна жена". От своя страна Елиза има две дъщери от предишната й връзка, син Кийтън Саймънс и дъщеря Морган Саймънс.

По време на пандемията, връзката на Ерик и Елиза се засилила и двамата разработили поредица от ритуали за справяне със стреса, без да се страхуват да се обръщат един към друг за помощ.

Ерик е безкрайно благодарен на жената, която обича, за това, че му е помогнала да премине през мрачните периоди и да остави негативните преживявания зад гърба си. Към днешна дата 66-годишният холивудски актьор е вегетарианец и защитник правата на животните. Ерик и Елиза са женени от 30 години. Гледайки снимките им, е ясно, че чувствата на двойката не са избледнели нито за миг.