Харисън & Калиста: ти даде смисъл на живота ми

  • Сподели:
Харисън & Калиста: ти даде смисъл на живота ми

Връзките в Холивуд може да са непостоянни и мимолетни, но това не важи за всички суперзвезди. Харисън Форд среща любовта на живота си Калиста след развод и тръгва с нея на пътешествие, в което възрастта и границите никога не са били проблем. След близо две десетилетия те са по-силни от всякога и се гледат в очите със същата страст като в първия ден.

Харисън пресича пътищата си с Калиста веднага след развода си.
Разводът на Харисън Форд с Мелиса Матисън бележи значителна повратна точка в личния живот на актьора. След 18-годишен брак двойката решава да се раздели през 2001 г., което води до труден преходен период и за двамата. Новината за развода им привлича вниманието на медиите, тъй като обществеността е запленена от разпадането на дългогодишен съюз на знаменитости.

Двойката има две общи деца, Малкълм и Джорджия, и решението им да се разделят несъмнено е оказало сериозно въздействие върху семейната им динамика. Преди Мелиса (която умира през 2015 г.) Харисън се жени за първи път за приятелката си от колежа Мери Маркуард през 1964 г. Двамата се развеждат през 1979 г. От нея има двама сина: Бенджамин 'Бен' Форд (роден през 1966 г.) и Уилард Форд (роден през 1969 г.).

Въпреки че причините за втория развод на Харисън остават лични, любопитството на обществеността подхрани спекулации и слухове в различни таблоиди. Форд се оказва обект на неоправдано внимание, като съобщенията предполагат романтични заплетени отношения с други известни личности. По онова време той твърди: "Това беше много болезнено за децата ми. Беше болезнено за много хора, защото 90 % от всичко беше погрешно."

През 2002 г. Харисън преживява случайна среща на наградите "Златен глобус", която променя хода на живота му. В момент, в който се бори с чувството за самота и търси значимата любов, той пресича пътя си с Калиста Флокхарт.

"Имало е моменти в живота ми, когато съм се чувствал самотен, но не мисля, че искаш да живееш живота си, за да намалиш самотата", казва той.

Когато Форд се сблъсква с Калиста, между тях се създава неоспорима и незабавна връзка въпреки 22-годишната разлика във възрастта. Форд е бил фен на впечатляващото превъплъщение на Флокхарт в образа на Али Макбийл в хитовия телевизионен сериал. В същото време тя с умиление си спомня за завладяващото изпълнение на Форд във филма "Mosquito Coast". Ето защо споделеното възхищение от работата на другия добавя допълнителна тръпка към срещата им.

Калиста е била млада самотна майка
Когато се срещат за първи път, Калиста Флокхарт наскоро е станала майка на едногодишния си осиновен син Лиъм. "Тя върна едно дете в дома ми", заяви Форд. "Най-малкият ми син, освен Лиъм, е на 17 години. Това е прекрасна възможност да бъдеш част от израстването на едно дете, което определям като безкрайна пролет. Виждаш как разцъфтява и расте, как се грижиш за него и как се отплаща."

Той признава жертвите, които тя е направила, и любовта, която е вляла в живота на сина им. С дълбока признателност Форд изрази: "Тя е майка по избор - осинови Лиъм, преди да се запознаем, като самотен родител, което е страхотна отговорност, която трябва да поемеш. Тя се е посветила на Лиъм и е свършила наистина чудесна работа по отглеждането му. Щастлив съм, че сега имам възможността и аз да съм част от това."

Форд, който никога не си е представял, че ще стане отново родител на 60-годишна възраст, възприема това като неочакван подарък. Той се посвещава с цялото си сърце на отглеждането на детето, влагайки същата любов и отдаденост в тази роля, както при собствените си деца. Въпреки това Форд признава, че с течение на времето гледната му точка към родителството естествено се е развила и, както казва той, "съм малко по-зрял".

Очите им все още блестят със същата страст, както в деня на запознанството им.

Заради отдадеността си на семейния живот Харисън и Калиста рядко търсят светлините на прожекторите. Наскоро обаче те се отдадоха на рядък момент заедно, като украсиха червения килим на фестивала в Кан. Това беше специален повод, запазен само за тях двамата. Флокхарт влезе в ролята на подкрепяща съпруга, докато присъстваха на премиерата на дългоочакваната пета част от поредицата "Индиана Джоунс", озаглавена "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата".

Форд отново се превъплъти в образа на емблематичния археолог, възкресявайки магията на любимия си герой на големия екран.

"Много се гордея с това", каза той. "Не правиш филм за себе си, правиш го за публиката. За пръв път го гледам с истинска публика и това беше много удовлетворяващо".

Ръка за ръка Харисън и Калиста си размениха топли усмивки, а любовта им един към друг се излъчваше във въздуха. Непосредствено преди премиерата Форд отдели време, за да изкаже дълбоката си признателност към съпругата си. Благодарен отвъд думите, Форд заяви любовта си към Флокхарт.

"Животът ми се развива благодарение на прекрасната ми съпруга, която подкрепя моите страсти и мечти, и аз съм ѝ благодарен. Тя даде на живота ми цел и смисъл."

Тяхната истинска и дълбока връзка беше очевидна за всички, демонстрирайки любов, която е издържала проверката на времето.