Как да ограничим негативното влияние на хората, с които се срещаме ежедневно

  • Сподели:
Как да ограничим негативното влияние на хората, с които се срещаме ежедневно

Всеки човек носи собствен заряд и докато част от хората пренасят своите позитивни емоции и мисли към съзнанието и душата на останалите хора, друга част просто ги зареждат с лоша енергия, напоена предимно от техните разочарования, душевни болки и тъга. Колкото по-неудовлетворен е един човек от живота си, толкова повече негативна енергия насъбира в своята душа, а когато няма очи да забележи красотата, с която сме заобиколени, животът за него става все по-сив и мрачен. 

Може би ви се е случвало да се сблъсквате с подобен тип вечно мрънкащи и оплакващи се хора, които винаги виждат чашата празна, а живота грозен и след срещата си с тях да се почувствате необяснимо тъжни и неспокойни. Това състояние всъщност е вследствие на поетата негативна енергия от тях, затова трябва да се научим да избягваме подобни контакти, особено когато усещаме, че човекът срещу нас няма добри намерения и е отрицателно настроен към всичко, което го заобикаля. 

За жалост все по-често ни се налага да ставаме жертва на отрицателни заряди, които ни изпиват емоционално и напълно променят нагласата ни. За да можете да се изолирате от негативните влияния и емоции, които се опитват да ви предадат от отсрещната страна е нужно да не слушате нищо от онова, което се опитват да ви вменят като информация; да не отвръщате на техните мрачни послания, защото това е единственият начин да предпазите психиката си здрава, а душата си чиста. 

Един от начините е да си тръгнете, но ако не успявате да го направите, можете просто да изключите съзнанието си за момент и докато вашият мрачен събеседник се опитва да ви потисне и обремени, можете да си представите някаква красива картина, място или събитие, което изпълва душата ви с радост.

Още един от начините, чрез който бихте могли да се предпазите от хора с лоша енергия, е да атакувате тяхната мрачност с усмивка и красиви думи, носещи усещането за хармония, защото чистите помисли изгарят до основи и най-мрачната енергия, която би могъл да ни бъде изпратена от друг човек. 

Ако все пак сте успели да попиете негативните емоции на своя събеседник, е хубаво, когато се приберете у дома да си напръскате очите три пъти със светена вода и да кажете следното послание: ''Аз съм благодарен, щастлив и напълно удовлетворен от живота си, защото той е един безценен дар от Бога!''

След което бихте могли да си направите невидима защита с помощта на червен конец, който да поставите върху лявата си ръка с три възела. Докато връзвате всеки един от тях кажете на глас някаква позитивна дума, която ви кара да се чувствате хармонични, свободни и щастливи!