Как да придобием вътрешна сила и да се защитим срещу психологическите атаки

  • Сподели:
Как да придобием вътрешна сила и да се защитим срещу психологическите атаки

Безспорно все по-често ни се случва да се сблъскаме с непочтени, агресивни и негативни личности, които сякаш от километри надушват добротата ни и решават да се възползват от този факт. Най-лесната мишена за психологически издевателства е именно неуверения и слаб човек, на когото му е трудно да се защитава в конкретни ситуации, просто защото иска да запази мира и спокойствието около себе си. Но в голям процент от случаите се оказва, че тази тактика на неутралитет срещу агресията, ни вкарва в още по-тежки ситуации и колкото повече един човек си мълчи, толкова по-вероятно е да го прекършат психологически.

Затова е добре да имаме изградени стратегии, чрез които да се пазим в подобни случаи, в които някой се опитва да ни смачка емоционално. Колкото по-бързо успеем да издигнем защитни психологическа бариера и покажем, че сме самоуверени и силни личности, толкова по-бързо ще се справим с хората, които по някакъв начин се опитват да ни наранят. За да бъдем сигурни и защитени, трябва първо да поработим върху някои части от своето поведение, които ще ни гарантират, че няма да станем жертва на агресивни и непочтени хора, които се опитват да ни навредят по някакъв начин.

Запомнете какви черти притежава силният човек и следвайте изброените стъпки:

Силният човек не търси конфликт на всяка цена, но когато избухне някакво напрежение, никога не се крие в своята черупка, вместо това демонстрира своя интелект и именно чрез него поставя своите противници в изходна позиция.

Силният човек е зареден с морал, воля, самоуважение и не се страхува да представи своето виждане за живота пред другите хора. 

Силният човек знае, че ако в този момент обърне и другата буза, съществува голяма вероятност да остане без глава, затова никога не оставя лошите хора да навлизат в личното му пространство и да разбъркват мислите, емоциите и живота му.

Силният човек никога не се впуска в празни думи, послания и действия, той вече е начертал своя път в главата си и просто се стреми да го следва.
Този човек винаги мисли рационално и знае, че за всеки проблем съществува решение, затова не си губи времето да си блъска главата с въпроси, които не са от неговата компетенция и още по-малко няма силата да влияе над тях.

За да се защити от негативни хора, той много често включва режим забавление, като по този начин се предпазва от злите думи, които не допуска да преминат в съзнанието му вместо това, чрез помощта на добро чувство за хумор поставя лошите на мястото им.

Силният човек не разчита, че някой друг винаги ще стои зад гърба му и ще му помага, той вече е осъзнал своята вътрешна сила и е достатъчно самоуверен за да се справи с всяко предизвикателство и всеки негативен човек в живота си.

Силният човек никога не играе мръсно, той директно казва право в очите какво мисли и не се страхува да се защити, както с думи, така и с действия.

Силният човек не дава никога на заден ход, а когато някой се опитва да го нарани, той изкарва най-големия си запас от вътрешна енергия и се бори докрай с лошите хора.

Силният човек искрено вярва в своята вътрешна сила, защото години наред е търпял положителни мисли и емоции, именно те са изградили тази така силна жизнена енергия, която му помага да се опълчи на злите хора и да ги постави на мястото им.

Силният човек задължително има добро самочувствие и това е основната причина, която го кара да се защити тогава, когато усети психологически и емоционални нападки от другите. Той вярва в себе си и във всичките положителни качества, които притежава, затова за него е недопустимо да сведе глава и да се остави на манипулаторите и интригантите да му подливат вода и да объркват живота му.