Как да се справим с лошите хора – първа част

  • Сподели:
Как да се справим с лошите хора – първа част

''Има хора, толкова зли, сякаш ще живеят завинаги и толкова разточителни, сякаш утре ще умрат!'' - Аристотел

В света съществуват два типа личности и докато първият накланя към добротата, състраданието и в него са събрани всички прекрасни и красиви добродетели, при втория тип хора тези специални черти просто липсват. Вторият вид започват да се срещат все по-често в днешно време и най-страшното е, че за морално добрите хора е истинско предизвикателство да се справят с непочтените, зли и подли обитатели на земята, в опит да запазят човешкото в себе си. 

Дори и да не ви се вярва лошите хора са около нас и за тях се е превърнала в свръх мисия да правят злини, с които да хранят душата си. Може би ви се е случвало да усетите силната енергия на подобен тип хора и тя да предизвиква във вас едно силно усещане за безсилие и яд, защото докато се опитвате да ги игнорирате, лошите хора не спират да търсят варианти, с които да получат душевна храна, под формата на чуждото страдание и болка. 

''Хората често попълват празнините в съзнанието си с гняв!'' – У. Алгер

Съществува и подобен тип хора, които са гневни на целия свят и всъщност за тях, чуждата болка им дава някакво удовлетворение от предварително нанесените безпощадни удари на съдбата. Но каквото и да си говорим лошите хора винаги са били около нас и са търсели начин да балансират своите емоционални терзания, като причинят болка и на другите, защото си мислят, че по този начин ще получат отплата за своите собствени душевни рани и ще намерят нужното удовлетворение.

Огромен процент от психолозите са на мнение, че игнорирането и бягството от подобен тип хора е най-добрата възможна алтернатива, но всъщност ако се замислим и двата варианта не са най-добрия изход за справяне с манипулативни, подли, лицемерни, злобни и лоши хора. Всъщност най-сигурният вариант, с който можем да избегнем бъдещи проблеми с подобен тип хора се състои в прекия и неочакван удар, който със сигурност ще ги постави на мястото им и ще ограничи бъдещите им злокобни планове.

Страхът, мълчанието и игнорирането всъщност им дават по-голяма свобода да изпълняват злодеянията си и да карат хората около себе си да се чувстват нещастни. Затова най-добрият възможен изход е, просто да застанем и гласно да споделим своите мисли. Трябва открито да им кажем всичко онова, което чувстваме, когато се намираме в близост до тях и което ни пречи да намерим хармонията както и че вече сме успели да разконспирираме пъклените им планове.

Бъдете напълно сигурни, че тези хора ще направят сами крачка назад, когато се изправите смело срещу тях и не им позволявате да завладяват съзнанието, мислите и емоциите ви. Защото единствено, чрез силата на искреността и смелостта можете да се отървете завинаги от всички лицемерни подли интриганти, с които сте заобиколени постоянно. Запомнете, че никога не трябва да им позволявате да се докосват до най-свещената част от вас, а именно душата ви.

Когато един нагъл и безскрупулен индивид забележи отчаянието и страха на жертвата си, той добива още по-голямо превъзходство и сила, затова никога не трябва да скланяме глава, когато забележим, че човекът до нас иска да ни нарани, а смело да защитаваме себе си с помощта на думите изречени навреме!

Очаквайте продължение…