Как да се справим с лошите хора – втора част

  • Сподели:
Как да се справим с лошите хора – втора част

Истината е, че колкото повече толерирате, мълчите или пък се страхувате от манипулативните и нагли интриганти, толкова по-голяма свобода на действие им давате, затова трябва да се постараете, още в зародиш да отрежете крилете на хората, които се стремят да ви причинят някаква болка, вместо да скланяте глава и да очаквате, че нещата може би ще се променят в бъдеще и този човек коренно ще се промени.

Колкото по-бързо действате и не изчаквате някакво чудо да стане, толкова по-защитени и щастливи ще бъдете. Единственият възможен вариант да се справим с лошите хора е да застанем срещу тях и да защитим себе си, като им покажем, че гневът е само един отдушник, а злобата е парче плат, с който се опитват да прикрият своите страдания, недостатъци и болка - нищо повече, нито по-малко от това.

Всички хора имат абсолютно еднакви права, затова никога не трябва да позволяваме злите същества да ръководят и владеят света, тъй като ако това се случи, ще изгубим най-ценните човешки добродетели, които ни правят хора.

''Ако нямате способността да променяте себе си и собствените си нагласи, тогава нищо около вас не може да се промени!'' – Ануар Садат

Човек никога не трябва да позволява на другите хора да го ограничават, нараняват и да го карат да се чувства безполезен, в противен случай животът му ще бъде абсолютно безсмислен! Всеки има право на избор, дали да изживява безброй тежки моменти благодарение на своята добрина или смело да застене, като не никога не спира да се бори за щастието си. А единственият вариант това да се случи е да елиминираме, не да игнорираме тези хора от живота си и никога, ама никога да не им позволяваме да съсипват онова, което дълги години сме успели да изградим с много труд и пот на челото. 

Колкото по-търпеливи и добронамерени сме към наглите и безскрупулни същества в живота си, толкова повече ще стават те, докато накрая не завладеят целия свят. Затова всеки трябва сам да се бори за своето лично пространство, свобода и право на щастие, без да прекланя глава и да се страхува от манипулативните лицемери, с които сме заобиколени ежедневно.

''Всеки човек е в душата си художник. Някои хора имат наглостта да вярват в това по-силно, от другите!'' – Тонино Бенакиста