Как да визуализираме своите желания и да подобрим шансовете си за успех

  • Сподели:
Как да визуализираме своите желания и да подобрим шансовете си за успех

''Успехът се дължи на много неща – на късмет, на упорита работа, на подкрепа и съвети от приятелите! Но най-вече се дължи на едно нещо – да продължиш да ставаш, след като си паднал!'' – Марк Уорнър

Какво всъщност е успехът ли, това е състояние на ума, в което човек се чувства завършен, изпълнил своята мисия и реализирал всичките си желания. Успехът идва задължително тогава, когато сме положили усилия за него, когато сме се впуснали в битката и не сме се предали пред предизвикателствата. Съществуват редица механизми, които биха ни гарантирали сигурен успех, но истината е, че ако ние самите не вярваме в него, той няма как да бъде част от живота ни. Затова сега ще ви покажем как бихте могли да поканите щастието и успеха в своя живот, чрез ясни послания и визуализация на тези неща, които искаме да притежаваме. 

Успехът е като асансьор, който може днес да ни отведе на подземен етаж, в който да заключим всичките си добри възможности, но пък може да ни изкачи и на върха на небостъргача, реализирали най-силните си мечти. Единствено ние определяме посоката на този асансьор и избираме накъде да се движим, дали нагоре или надолу или пък стопирали копчетата му и заседнали някъде между етажите. Всички важни цели се намират в нашето съзнание, а оттам идва и старта към успешната реализация, затова е важно на първо място да настроим всички свои стратегии на правилната честота, след което да не спираме да преследваме онова, за което мечтаем. За да бъдем успешни трябва да имаме силни мисли, които да ни помагат да не се отказваме в трудните моменти, както и да не ''засядаме'' между етажите, затова можем на първо място да се погрижим за самочувствието си, след което да поканим и вярата в съзнанието си, която ще ни изстреля по-нагоре към желанията ни.

Всяка сутрин, когато се събуждаме, трябва да започваме деня си с мисли, програмирани директно към нашите цели и да не спираме да си повтаряме, че можем и ще успеем. След което да си начертаем мисловен план, от който не трябва да се отклоняваме и да преследваме, докато не успеем да сбъднем всички свои цели. Този план може да се състои от дребни задачи, които ни гарантират някакво придвижване към успеха, след няколко дни можем да заместим дребните идеи с по-мащабни действия, които ще ни позволят по-бързо да изкачваме етажите на горе. Всичко е в нашия ум и там стои успехът, но от нас зависи дали ще му позволим да продължава да спи или ще го събудим и ще го качим на асансьора.

''Цената на успеха е упоритата работа, отдадеността към работата и решимостта, че независимо дали сме спечелили или загубили, сме приложили най-доброто от себе си в изпълнението на задачата!'' – Винс Ломбарди

Виж още