Дисциплина, постоянство и силна мотивация гарантират сигурен успех

  • Сподели:
Дисциплина, постоянство и силна мотивация гарантират сигурен успех

''Ние сме роби на своите навици. Променете навиците и ще промените живота си!'' – Робърт Кийосаки

За да можем да стартираме преследването на мечтите си, задължително трябва да внесем някаква промяна в своя живот и да наблегнем точно на тези средства, които ще ни държат нащрек и ще ни изтласкват напред, дори в моментите, в които усещаме ,че нямаме никакъв шанс да се справим.

Успешният човек задължително преминава през дълъг и трънлив път, осеян с подводни камъни, а за да премине през него, е нужно да вложи много пот, време и нерви, но когато стигне целта, осъзнава, че всичко това си е заслужавало и че удовлетворението, което е получил от реализирането на желанието си, всъщност е онзи дар, за който той предварително е заплатил пълната цена. За да бъдеш по-добрата своя версия задължително трябва да стартираш с постоянство, дисциплина и силна мотивация, която да те изправя в моментите, в които си изгубил почва под краката си. Това са трите основни елемента, които ще ви гарантират просперитет и добро бъдеще. 

Ако човек иска да се развива успешно, трябва да положи някакви усилия в тази посока, а обикновено силната мотивация ни подбутва напред, дори тогава, когато усещаме някакви колебания. Основната стъпка, за да се развиваме и да се радваме на бъдещи успехи се състои в това да прогоним всичките си страхове и негативни мисли, които само ще ни спъват по пътя към целта. 

Колкото по-настървени сме, толкова повече шансове имаме да прегърнем успеха, но освен това трябва да вложим и колкото е нужно време и много дисциплина за да можем да контролираме напълно този процес и да го насочим в по-градивни действия, които могат да ни отведат до върха!

Дисциплината е изключително важна, тъй като тя, в комплект с правилната мотивация, са сбор от най-важните психологически настройки, които ни помагат да не се отклоняваме от целите си и да насочим вниманието си само в една посока, тази която ще ни гарантира положителен финал. Но за да се случи това, задължително трябва да наложим известни правила, които стриктно да следваме, ако искаме животът ни да се развива в правилната посока. Когато човек е разпилян и неспособен да вложи действията си към някакво развитие и трансформация, той не само, че се отклонява от верния път, но и вместо да се радва на някакви резултати, той не може да достигне до успешното финализиране на задачите си, защото ума и настройката му са насочени някъде другаде.

Мотивация
Важно е да наблегнем на проекцията, както и психологическата настройка, ако искаме да бъдем успешни! Можем като за начало да подредим в съзнанието си всички основни стъпки, които трябва да извървим към целта, след което да се мотивираме и да следваме правилната посока - без да се отказваме, демотивираме или пък страхуваме от провал. 

Обикновено най-големият ни страх по пътя към успеха, е обвързан с провала, но истината е, че той се намира само и единствено в главата ни. Ако успеем обаче да се мотивираме, чрез послания, идващи от успешни хора, вкусили победата, ще можем да се отървем от този страх и да придобием една вътрешна сила и самочувствие, които ще ни водят все по-напред и нагоре.

Постоянството е начин да докажем колко силно желаем да сбъднем мечтата си и колко време и усилия сме готови да вложим в нея. Без постоянство няма как да очакваме развитие, нито пък успех. То е този мост, който ще ни отведе точно там, където искаме да стигнем. Ако не сме способни да отделим достатъчно време за да реализираме мечтите си и не бъдем постоянни в своите мисли и действия, ние няма как да очакваме нещо в живота ни коренно да се промени или пък късметът просто ей така да дойде при нас, без да сме го заслужили. 

''Ще имате неуспехи. Ще се наранявате. Ще правите грешки. Ще имате периоди на депресия и отчаяние. Семейството, образованието, работата, ежедневните житейски проблеми – всичко това може да попречи на тренировките ви. Въпреки това, вътрешната стрелка на компаса, винаги трябва да показва една и съща посока – към целта!'' – Стюарт Макробърт 
 

Виж още