Как да живеем в пълна хармония със своя любим човек

  • Сподели:
Как да живеем в пълна хармония със своя любим човек

''Най–голямо щастие в живота е сигурността, че си обичан!'' – Виктор Юго

За да живеем щастливо със своя партньор, трябва на първо място да намерим вътрешната си хармония, след което да пренесем това усещане за мир и баланс в своята връзка. Старите хора казват, че за да има човек добри отношения, неминуемо трябва да бъде готов и на компромиси. Не винаги обаче компромисът е този помощник, който успява да балансира напрежението, особено в най-трудните житейски ситуации, когато двамата партньори са поставени пред тежък избор. Тогава по-скоро мъдростта и вярата ни помагат да продължим напред и заедно да търсим синхрона, който ни сплотява и обединява още повече. 

Невинаги съжителството с друг човек върви по вода, но истината е, че когато има трите основни помощника за стабилност нещата се получават и без двамата партньори да полагат огромни усилия. Може би сте забелязали как при двойките, при които стресът не е водещ фактор нещата се получават в пъти по-лесно, а добрата дума отваря всички врати пред тази двойка. Със сигурност без любов и общуване няма как да намерим общи допирни точки със своя партньор, защото проблемите притежават способността да изпитват и разклащат чувствата ни, а когато няма разбиране и мотивация, този брак или връзка няма как да оцелее във времето. 

''Щом ярките пламъчета на любовта престанат да примигват, се разгаря огънят на привързаността. Той с лекота се поддържа от ден на ден и още повече се разгаря с приближаването на студената смърт!'' – Джером К. Джером

Когато партньорите са насочени към една обща цел и тя е свързана със семейната идилия и вътрешен комфорт, те ще намерят най-правилните начини, чрез които да създадат спокойната среда за развитие на отношенията им. Има четири основни фактора от които зависи пълната семейна хармония и те са свързани със споделянето, обичта, взаимността и подкрепата. Когато обичаш някого ти си готов да направиш първата крачка към него, но за да запазим една връзка във времето крачките на двамата партньори, трябва винаги да вървят в пълен синхрон, защото в противен случаи има голяма вероятност да се разминем с любимия човек и да се озовем някъде другаде. 

Колкото по-загрижени сме към чувствата на другия и се опитваме да съхраним добрия тон, толкова по-голяма е възможността да се радваме на стабилност в своите отношения. Дори в момент, когато ни е особен трудно да запазим самообладание и да си премълчим тези мисли, които биха наранили нашия партньор, трябва да разберем, че щом сме се качили на един общ кораб, трябва заедно да плаваме, независимо колко е бурно морето и дали скоро се очертава да стигнем до красивия остров на своите мечти. Когато партньорите запазят доверието и уважението един към друг, те имат реалния шанс да напишат цялата книга на своята любов и да се радват на прекрасни и незаменими мигове с любимия човек.