Каролина Ерера: ''Нищо не състарява жената повече от това да се преструва на млада''

  • Сподели:
Каролина Ерера: ''Нищо не състарява жената повече от това да се преструва на млада''

Дизайнерката Каролина Ерера предизвика разгорещен дебат в модната индустрия със смелото си твърдение, че носенето на дънки след 30-годишна възраст и поддържането на дълга коса след 40-годишна възраст се смята за безвкусно. Известна с елегантните си модели и изтънчен стил, забележката на Херера разпали страстна дискусия за подходящите за възрастта дрехи и личния почерк.

Каролина Ерера е един от най-изтъкнатите дизайнери.

Тя излъчва неповторима елегантност и грация без усилие, които са се превърнали в синоним на нейната модна марка вече повече от три десетилетия. Нейното забележително пътешествие към върха на силно конкурентната модна индустрия започва с лансирането на марката ѝ в Ню Йорк. Сега Каролина има забележителна модна колекция, булчинска линия, изискани парфюми и аксесоари. С множество магазини по целия свят бизнесът ѝ генерира приходи в размер на милиарди долари.

Тя вярва, че жените трябва да се променят с напредването на годините.

Каролина е сигурна, че нищо не състарява жената повече от това да се преструва на млада. Тя подчертава важността на това да се грижи за личния си стил, след като навърши определена възраст:

"Не вярвам в тенденциите, защото тенденциите те карат да изглеждаш така, сякаш носиш униформа. Появява се някаква дреха - и изведнъж всички изглеждат еднакво."

Дънките, миниполите и бикините са за младите момичета.

Дизайнерката казва: "Никога не носете минижуп. Минижупът е за млади момичета. Що се отнася до бикините, аз ги оставих, когато бях в края на 40-те началото на 50-те години". Тя също така смята, че носенето на дънки след 30-те "не изглежда добре", което предизвика доста бурна реакция от страна на колегите ѝ в бранша.

Дизайнерката смята, че само младите жени трябва да имат дълга коса.

Каролина смята, че жените над 40 години трябва да имат къса коса, защото в противен случай изглеждат "сякаш нямат вкус". Тя обяснява:

"Жената трябва да остарява грациозно, а не да се опитва да бъде на възраст, на която не е, защото в противен случай ще изглежда нелепо. Виждам много жени на улицата и отзад изглеждат прекрасно с дългите си коси и късите си поли. Но когато се обърнат - нещата не стоят по този начин!"

Въпреки че Каролина съветва да не се пуска дълга коса през 40-те, знаменитости като Джей Ло, Никол Кидман, Анджелина Джоли, а също и Хелън Мирън изглеждат зашеметяващо с дълга коса и е трудно да се съгласим с Херера. Най-важното е да се чувствате комфортно в тялото си и да обичате това, което виждате в огледалото.
Да овладеете личния си стил не е толкова трудно, колкото изглежда. Въпреки че в модата има много правила, не е нужно да ги спазвате.