Киану & Александра: ти пазиш ключа за сърцето ми

  • Сподели:
Киану & Александра: ти пазиш ключа за сърцето ми

Измина повече от година, откакто Киану Рийвс дебютира на червения килим с приятелката си Александра Грант.

През 2019 г. Рийвс заведе Грант на галавечерята LACMA Art + Film Gala. Двамата минаха по червения килим, държейки се за ръце, което предизвика романтични слухове. През 2019 г. списание People съобщи, че двамата са се срещали месеци преди големия момент на събитието.
Актьорът от ''Джон Уик'' и художничката направиха публичния си дебют като двойка на галата през 2019 г. Към днешна дата двамата са щастливо влюбени!

Звездата от "Матрицата" и партньорката му присъстваха заедно на галавечерта Art + Film Gala в музея на изкуствата в Лос Анджелис (LACMA) в събота, когато бяха заснети да се усмихват и държат за ръце пред една от най-емблематичните инсталации на музея - Urban Light.

За събитието двойката се координира с еднакви черни ансамбли: Грант носеше дълга до пода рокля с детайл изрязана ключалка, а Рийвс ѝ правеше комплимент в костюм на Gucci.

Към тях се присъединиха и други звезди, сред които Дженифър Лопес, Бен Афлек, Ким Кардашиян, Лупита Нионго, Андрю Гарфийлд, Салма Хаейк, Франсоа-Анри Пино, Пердо Паскал, Джесика Честейн и др.

Грант е визуален художник, работил с Рийвс по множество проекти. Тя е била илюстратор на две книги, написани от актьора: книгата му от 2011 г. ''Ода на щастието'' и книгата му от 2016 г. ''Сенки''

През 2017 г. Грант и Рийвс съосновават заедно X Artists' Books, издателска компания, която се фокусира върху ''висококачествени, ориентирани към артиста книги, които се вписват във и между жанровете'', според нейния уебсайт. ''Нашите книги са произведения на изкуството - портали към въображаеми светове, ценни спътници, тъканта на една общност.'' Компанията често се разпознава със съкращението си XAB.

Александра е ценена и заради сътрудничеството си с известната феминистка Елен Сиксус и пионера на дигиталната литература Майкъл Джойс. Много от колекциите ѝ са показвани в галерии като Музея на изкуствата в Ориндж Каунти в Санта Ана и престижния Marfa Invitational в Тексас.

Грант е полиглот в резултат на образователното си минало и владее английски, испански и френски език. Въпреки че сега живее в Лос Анджелис, през по-голямата част от детството си тя посещава различни училища, които я запознават с култури извън нейната собствена. Прекарва известно време в британско училище в Мексико сити, в пансион в Мисури и в Международното училище в Париж в Европа. В допълнение към работата си като художник, Грант предава знанията си върху учениците, когато работи като професор в колеж в няколко различни училища в Съединените щати.

От платонична връзката им става романтична и двамата правят своята първа публична поява като двойка през 2019 г.