Негативните модели в нашето съзнание, които отключват болестите – Част 3

  • Сподели:
Негативните модели в нашето съзнание, които отключват болестите – Част 3

Когато сме деца, обикновено нашето съзнание е необременено от проблемите и е запълнено от мисли за искрена обич, игри и положителни емоции. Но не така стоят нещата, когато пораснем и започнем сами да се борим със своите емоции, тогава постепенно започваме да усещаме в действителност колко вредни за нас могат да бъдат те.

И когато не успяваме да се изчистим от тях, впоследствие те са способни да нанесат жестоки вреди, както върху психиката ни, така и върху цялостното ни здраве. Вредните мисли отключват здравословни проблеми и това е научно доказан факт, който ни подсказва, колко важно е човек да подържа чиста, силна и здрава мисъл, напоена единствено от положителни чувства. 

Всички думи, които изричаме ежедневно, имат тежест не само върху нашето съзнание, но и върху целия ни живот, както и всички чувства, които съхраняваме, притежават силата да влияят върху нашето емоционално и физическо здраве.
Мислите оформят нашия живот изцяло, затова е важно във всеки един момент каква мисъл прокарваме през своето съзнание и как успяваме да заличим онези зловредни негативни модели, които ни пречат да се чувстваме добре и да бъдем удовлетворени от това, което сме и което наблюдаваме около себе си.

Промяната на мисълта е първата крачка към човешкото израстване и достигане до едно по-висше ниво на съзнанието, в което всички битовизми, проблеми и нещастия се превръщат в мъдрите уроци, които съдбата ни дава с някаква определена цел. Но, колкото по-дълго време човек отлага тази належаща промяна, толкова повече затъва в затвора на негативните си мисли, които не само, че го теглят назад, но и не му помагат да се почувства жив, свободен и щастлив!

Сега ще ви разкрием повечето болести, които отключваме, благодарение на вредните мисли, които допускаме да преминат през съзнанието ни.

Проблеми с дишането
Обикновено това е сигнал, че не можем да се отървем от някакъв минал преживян кошмар, свързан с постоянни конфликти, психическо или физическо насилие в семейството. Затрудненото дишане в някои случаи е вследствие на силна тревога, уплах и страх от това, че дадено събитие, което ни е нанесло сериозно психологически травми, би могло да се повтори. 

Проблеми с бъбреците
Понякога това заболяване бива отключено от хора, които не успяват да канализират своята енергия и така вместо да се пречистват от негативните събития и негативни реакции на другите хора, те започват да ги натрупват в себе си, докато не отключат някакво сериозно заболяване. Потиснатият гняв, недоверието в хората и страха от любовно разочарование, биха могли да отключат подобни смущения в човешкото тяло.  

Вирусни заболявания
Освен от вирус причинител на подобна инфекция, това заболяване би могло да бъде отключено и от липса на достатъчно приятни събития в живота ни. Еднообразието, рутината и безразличието към онова, което ни се случва, са най-честите причини, поради които хората отключват различни видове вирусни заболявания.

Болки във врата
Тук можем да кажем, че този проблем настъпва, когато нашите мисли и погледът ни е вкопчен назад във времето, в миналото, там където смятаме, че сме се чувствали най-защитени и щастливи, именно тази липса започва да ни кара да се чувстваме емоционално нестабилни и започва да отключва това напрежение и болка във врата ни.

Ние стоим и тъпчем на това място, на което смятаме, че сме спокойни, но без никакво желание да погледнем в бъдещето и да насочим действията си към някаква промяна, понякога точно този инат изяжда главата ни и ни кара да се чувстваме не на мястото си, независимо къде се намираме. Колкото по-рано разберем, че можем да имаме влияние единствено над своето бъдеще и насочим всичките си мисли и действия към постигането на духовен енергиен баланс, толкова по-бързо ще се отървем от болките във врата и ще погледнем на живота с нови очи.