Негативните модели в нашето съзнание, които отключват болестите – Част 4

  • Сподели:
Негативните модели в нашето съзнание, които отключват болестите – Част 4

Когато сме деца, обикновено нашето съзнание е необременено от проблемите и е запълнено от мисли за искрена обич, игри и положителни емоции. Но не така стоят нещата, когато пораснем и започнем сами да се борим със своите емоции, тогава постепенно започваме да усещаме в действителност колко вредни за нас могат да бъдат те.

И когато не успяваме да се изчистим от тях, впоследствие те са способни да нанесат жестоки вреди, както върху психиката ни, така и върху цялостното ни здраве. Вредните мисли отключват здравословни проблеми и това е научно доказан факт, който ни подсказва, колко важно е човек да подържа чиста, силна и здрава мисъл, напоена единствено от положителни чувства. 

Всички думи, които изричаме ежедневно, имат тежест не само върху нашето съзнание, но и върху целия ни живот, както и всички чувства, които съхраняваме, притежават силата да влияят върху нашето емоционално и физическо здраве.
Мислите оформят нашия живот изцяло, затова е важно във всеки един момент каква мисъл прокарваме през своето съзнание и как успяваме да заличим онези зловредни негативни модели, които ни пречат да се чувстваме добре и да бъдем удовлетворени от това, което сме и което наблюдаваме около себе си.

Промяната на мисълта е първата крачка към човешкото израстване и достигане до едно по-висше ниво на съзнанието, в което всички битовизми, проблеми и нещастия се превръщат в мъдрите уроци, които съдбата ни дава с някаква определена цел. Но, колкото по-дълго време човек отлага тази належаща промяна, толкова повече затъва в затвора на негативните си мисли, които не само, че го теглят назад, но и не му помагат да се почувства жив, свободен и щастлив!

Сега ще ви разкрием повечето болести, които отключваме, благодарение на вредните мисли, които допускаме да преминат през съзнанието ни.

Силни болки в гърба
Понякога болките в гърба са пряко свързани с нестабилността, която чувстваме, сякаш губим най-важната опора в живота си, на която до този момент сме се подпирали, когато трудностите са заемали връх. Истината е, че все по-често болките в гърба се отключват при хора с натоварен стресов начин на живот, на които погледът е насочен единствено в бъдещето, а техните мисли са свързани с изграждането на някаква солидна стена, която би им дала някакво спокойствие. Когато обаче успеем да се абстрахираме от натиска, на който сме подложени от хората, които ни обременяват със своите проблеми и позабавим темпото - болките в гърба ще започнат да отшумяват.

Обриви и странни петна по тялото
Понякога нервното напрежение и омразата към някой човек, започват да натрупват в тялото ни по-различен тип енергия, която избива, чрез разни видове образования по кожата ни, това могат да бъдат циреи, гнойни пъпки, тъмни петна или пък неприятни обриви, които искат да ни подскажат да променим нагласата си и да не даваме превес на гнева и отмъщението.

Дисфункция на щитовидната жлеза
Обикновено този проблеми бива отключен от неспособността ни да се преборим с най-трудните изпитания, на които ни подлага животът. Обикновено този проблеми се отключва при жените, тъй като те са по-склонни да задържат в тялото и ума си различни видове емоции, докато при мъжете - биват или игнорирани на момента или изхвърлени без много да им се обръща внимание. Тези емоции и мисли биха могли да бъдат свързани с недоверие към собствените ни възможности, страх от провал и липса на достатъчно подкрепа от близките ни хора.

Проблеми с гърлото и загуба на гласа
Понякога хората отключват подобен тип проблеми, когато се чувстват неразбрани и нечути от останалите. Сякаш искат да споделят жизнено важна информация с другите, но дори и да крещят, никой не си прави труда да ги разбере правилно. Понякога тези натрупани емоции, които ни карат да се чувстваме ненужни, изолирани и като една ''безгласна'' буква, отключват болки в гърлото и дори затруднения в изговарянето на дадени думи. Липсата на нормално общуване и конфликти също стоят в основата на тези проблеми, които неволно човек отключва тогава, когато не може да изрази себе си.