Негативните модели в нашето съзнание, които отключват болестите – Част 5

  • Сподели:
Негативните модели в нашето съзнание, които отключват болестите – Част 5

Когато сме деца, обикновено нашето съзнание е необременено от проблемите и е запълнено от мисли за искрена обич, игри и положителни емоции. Но не така стоят нещата, когато пораснем и започнем сами да се борим със своите емоции, тогава постепенно започваме да усещаме в действителност колко вредни за нас могат да бъдат те.

И когато не успяваме да се изчистим от тях, впоследствие те са способни да нанесат жестоки вреди, както върху психиката ни, така и върху цялостното ни здраве. Вредните мисли отключват здравословни проблеми и това е научно доказан факт, който ни подсказва, колко важно е човек да подържа чиста, силна и здрава мисъл, напоена единствено от положителни чувства. 

Всички думи, които изричаме ежедневно, имат тежест не само върху нашето съзнание, но и върху целия ни живот, както и всички чувства, които съхраняваме, притежават силата да влияят върху нашето емоционално и физическо здраве.
Мислите оформят нашия живот изцяло, затова е важно във всеки един момент каква мисъл прокарваме през своето съзнание и как успяваме да заличим онези зловредни негативни модели, които ни пречат да се чувстваме добре и да бъдем удовлетворени от това, което сме и което наблюдаваме около себе си.

Промяната на мисълта е първата крачка към човешкото израстване и достигане до едно по-висше ниво на съзнанието, в което всички битовизми, проблеми и нещастия се превръщат в мъдрите уроци, които съдбата ни дава с някаква определена цел. Но, колкото по-дълго време човек отлага тази належаща промяна, толкова повече затъва в затвора на негативните си мисли, които не само, че го теглят назад, но и не му помагат да се почувства жив, свободен и щастлив!

Сега ще ви разкрием повечето болести, които отключваме, благодарение на вредните мисли, които допускаме да преминат през съзнанието ни.

Физическа болка
Физическата болка без видима причина също би могла да бъде отключена от вредни емоции и натоварващи мисли. В повечето случаи тя се отключва, когато сме направили някаква голяма житейска грешка, която трудно бихме могли да променим и така чувството за вина постепенно започва да отключва физически оплаквания. 

Стомашни проблеми
Част от хората са склонни да отключат подобен тип заболявания, поради натрупани негативни емоции, събрани предимно от тяхното далечно минало, с които до този момент живеят вместо да изхвърлят. Тези моменти биха могли да бъдат свързани със загубата на близък човек или друг вид емоционална травма, причинена от някой особено близък за тях човек. Хората вкопчени в минали събития по-често отключват подобен род проблеми, като междувременно започват да изпитват силна тревожност, относно своето бъдеще и това как ще се справят с предстоящите разочарования. 

Депресия и меланхолия
Депресиите почти винаги са плод на нашите негативни мисли свързани с отчаяние, което напълно задръства пътя към изхода от даден проблем. Повечето хора, страдащи от подобен род състояния, изпитват силен страх от промените, като в допълнение биха могли да развият и определени фобии. Когато човек не вижда начин да се справи с трудностите, той постепенно започва да се затваря в себе си, като по този начин се опитва да спести болката на своите близки хора от разговорите, които задължително трябва да бъдат проведени.

Обикновено, когато човек се намира на някакъв кръстопът и е изгубил вяра в собствените си възможности, започва да се предава над негативността, която бързо успява да завладее цялото му съзнание, след което го затваря с ключа на депресията. Много хора, които изпитват някакви моментни затруднения или пък са обзети от чувство на паника и безнадеждност, попадат в подобни състояния.

Колкото повече човек се отпуска и оставя на тези вредни мисли, толкова повече затъва в потопа на отчаянието, затова тук е важно веднага щом усетим, че сме попаднали в подобно меланхолично или депресивно състояние, трябва бързо да насочим вниманието си към някакъв тип физически дейности, които ще ни откъснат от зловредните мисли и ще ни насочат отново по верния път към удовлетворението.

Захарен диабет
Този тип заболявания също би могъл да бъде отключен от негативни мисли свързани с усещането, че не сме направили нещо перфектно и че сме изгубили контрол над дадена ситуация. Когато човек не се чувства напълно удовлетворен от това, което прави и иска да получи нещо повече от живота си, той е склонен да отключва подобен род заболявания.

Стресът е допълнителен рисков фактор, който влияе на кръвната захар и отключва ред други заболявания. Понякога чувството, че не можем да открием щастието и винаги ще живеем в оковите на тъгата, както и че животът ни е изгубил смисъл са онези сигнали, които привличат най-опасните болести към нас.