Някога той я изостави, а тя пожертва кариерата си, за да се грижи за него

  • Сподели:
Някога той я изостави, а тя пожертва кариерата си, за да се грижи за него

Хилари Суонк пожертва кариерата си, за да се грижи за болния си баща, който я е изоставил в детството.

През цялата си кариера Хилари Суонк печели признание за ролите си на упорити и нестандартни героини. Нейната непоколебима решителност, видима в преобразяването ѝ от детството до сегашната ѝ възраст (48 години), подсказва, че тя може би е развила този силен дух още като младо момиче.
Освен това, въпреки че е двукратна носителка на "Оскар", Суонк дава приоритет на семейството си и в разгара на кариерата си прекъсва за три години работата си в Холивуд, за да се грижи за болния си баща.

Трудно детство

Хилари Суонк е родена на 30 юли 1974 г. в Линкълн, Небраска. По-голямата част от ранния си живот прекарва в парк за ремаркета в Белингъм, Вашингтон. На 15-годишна възраст Хилари напуска училище, за да се занимава с актьорско майсторство. Докато някои от учителите ѝ я подкрепят, други я обезкуражават, което я кара да се откаже. По-късно, през 1990 г., родителите ѝ се развеждат. Без да имат покрив над главата си и с малко пари, Хилари и майка ѝ се преместват в Калифорния.

Първоначално остават без дом и спят в колата си в продължение на няколко седмици, преди един приятел да им предложи подслон, където да спят през нощта. Поради липсата на мебели, двете спят на надуваеми матраци, но скоро напускат къщата, защото имотът трябвало да се обяви за продан. В крайна сметка, в резултат на своята издръжливост и упорита работа, в началото на 90-те години на миналия век Хилари се снима в множество телевизионни предавания, което води до успеха ѝ в развлекателната индустрия.

Освен това Хилари получава пробивната си роля на транссексуално момче във филма "Момчетата не плачат", която ѝ носи "Оскар". Тя се превръща във високо ценена актриса, получава звезда на Холивудската алея на славата и още две награди "Оскар".

Хилари смята, че произходът ѝ я държи здраво стъпила на земята. "Моят произход не е нещо, което мога да забравя. Той ми помага да не приемам това, което имам, за даденост", казва звездата. Тя признава и непоколебимата подкрепа на майка си. Когато получи звездата си на Алеята на славата в Холивуд, Хилари емоционално разказа как майка ѝ е била на телефонната бутка и е броила стотинки, за да звъни на кастинг агенти, които да я запишат за прослушване.

Отказва се от кариерата си, за да се грижи за здравето на болния си баща

През 2014 г. бащата на Хилари, Стивън Суонк, се разболява тежко и претърпява животозастрашаваща операция. Въпреки процъфтяващата си кариера, Хилари взема смелото решение да се оттегли от актьорската професия, за да се грижи за него. Операцията е сложна и лекарите я предупреждават, че на Стивън му остава съвсем малко време, ако не получи бял дроб. През този период актрисата се грижи за здравето на баща си, а възстановяването му отнема повече време от очакваното. В едно интервю Суонк разкрива, че преживяването да се грижи за баща си е било непосилно и е изисквало много енергия. Тя посъветва хората, които се грижат за близките си, да отделят време за себе си и да бъдат открити за това от какво се нуждаят от околните, за да получат подкрепа.

Бащата на Хилари за съжаление почина през октомври 2021 г. Тя публикува емоционална почит в социалните мрежи: 

''През октомври моят скъп татко направи прехода си към другата страна. Двамата имахме уникални взаимоотношения, тъй като бях единственият му болногледач след белодробната трансплантация преди седем години. През това време станах невероятно близка с него, задълбочих връзката ни и се наслаждавах на всеки миг, който имахме заедно. Той винаги ще си остане един от най-любимите ми хора и не минава ден, в който да не ми липсва. Но в тази физическа загуба, колкото и да е съкрушителна, се пробуди отново най-истинският смисъл на живота. Тя ми помогна да разбера по-добре кръговрата на живота - откъде идваме и къде се връщаме, което ме свърза отново с най-истинската ми същност. Помогна ми да простя, да премина през нещата, които ме задържат в миналото, под каквато и форма да се случва това всеки ден. Както и да бъда дълбоко свързана с Първоизточника и следователно с моя баща, винаги.''

Пътят ѝ обратно към славата
В крайна сметка актрисата се завръща на работа в главна роля и отбелязва, че здравословното състояние на баща ѝ е повлияло на работата ѝ. Тя поема роли, които се отнасят до застаряващите родители и грижите за семейството, като например ролята ѝ в драматичния филм ''What They Had''. През 2018 г. тя участва в лимитирания сериал ''Trust'' на FX, а две години по-късно приема роля в трилъра ''The Hunt''.

Бременна на 48 години
Неотдавна актрисата обяви, че е бременна и със съпруга ѝ Филип Шнайдер скоро ще стават родители на близнаци. "Ще бъда майка! И то не само на едно, а на две бебета", сподели звездата от "П.С. Обичам те". Тя изрази радостта и вълнението си, като каза, че се чувства добре да сподели новината с последователите си.

Актрисата изрази и благодарността си към майка си Джуди, която винаги е вярвала в нея и я е насърчавала да работи упорито и никога да не се отказва от мечтите си.