Пет мисли, които директно отнемат щастието от живота ни

  • Сподели:
Пет мисли, които директно отнемат щастието от живота ни

Казват, че щастието ни е правопропорционално на нашите действия и това е още един вселенски закон, който никога не трябва да забравяме, ако искаме да усетим вкуса на удовлетворението. Има определени действия, които ни насочват в погрешната посока и объркват развитието на събитията в живота ни и точно те натоварват съзнанието и мърсят душата ни.

Когато човек се стреми да живее щастлив и достоен живот, той задължително трябва да следва освен десетте Божи заповеди, но и тези неписани правила, които ще му помогнат да открие светлината в тунела и да се придвижва напред, вместо да се въргаля до края на живота си в мръсотия и нещастия.

1. Завиждаме на чуждото щастие 
Когато човек не спира да си мисли неща от типа на: ''Защо този човек има повече неща от мен, с какво е заслужил тази привилегия'' и когато отпраща подобни мрачни послания към Вселената, тя от своя страна се заема със задачата да му покаже нагледно колко малко усилия полага за желаните цели, както и че не е извървял нужния път, напоен с уроци за да достигне същото щастие. Всъщност когато страдаме за това, че друг човек се чувства добре, означава, че ние самите не можем да открием хубавите неща в живота си и не оценяваме дребните елементи, като любовта на близките ни, песента на птиците и красивия залез, за които си струва човек да живее и да бъде благодарен!

2. Пожелаваме на другите да изпитат болката ни
Тук настъпва моментът, в който осъзнаваме, че нашите пожелания отново са се върнали към нас с още по-голяма сила и са нанесли неописуеми щети в живота ни. Колкото по-озлобени сме към живота, толкова по-безмилостен ще бъде той към нас, затова е важно да прегърнем смирението и да се радваме на чуждото щастие вярвайки, че един ден то ще посети и нашия дом.

3. Очакваме постоянно някакво нещастие да се случи 
Всеки негативен човек по света преминава през редица трудни изпитания, имащи за цел да му подскажат, че е настъпило времето, в което трябва да промени нещо, като започне например от нагласата си, защото именно тя му пречи да живее в хармония с другите и да се радва на това вълшебство наречено живот!

4. Не признаваме грешките си и не можем да поискаме прошка
Докато преминаваме през живота на бързи обороти стремящи се към власт и съкровища, прегърнали своето голямо его, ние успяваме да загърбим всичко човешко в себе си и да се предадем на тъмната страна, в която повярвайте ми, щастието не отива никога. За да бъде духовно удовлетворен, пречистен и щастлив един човек, задължително трябва да се научи да скланя глава пред грешките си и да търси прошка от хората, които е наранил, в противен случай не угризенията и съвестта ще отнемат спокойствието от живота му, а съдбата ще му изпрати своите жестоки уроци, които да го накарат да се промени и да не бъде над всичко и всеки в този свят. 

5. Вярваме, че богатството ще ни донесе всичко, от което имаме нужда 
И тук при повечето хора тази заблуда продължава да присъства, като един малък процент от тях успяват да осъзнаят, че всъщност богатство без добро здраве, близки хора и спътник в живота - няма смисъл. Дори богатството е до време, защото никой от нас няма да успее да го отнесе в Отвъдното и да премине от другата страна прегърнал своите милиони, но ще носи всички красиви спомени от моментите, в които е успял да почувства първата целувка, да види раждането на детето си и когато е осъзнал, че здравето е най-ценният дар, който трябва да съхраняваме, защото без него сме изгубени!