Как да останем позитивни и в най-трудните моменти от живота ни

  • Сподели:
Как да останем позитивни и в най-трудните моменти от живота ни

Най-старият и изпитан метод да преодолеем проблемите е свързан с времето, защото то е способно да лекува и премахва тъгата от душите ни. Колкото повече време минава, толкова по-бързо проблемът избледнява и изчезва от съзнанието ни. Въпреки това трябва да бъдем психологически стабилни и да не се предаваме, дори тогава когато се чувстваме най-уязвими и тъжни, защото всяко зло е за добро или пък носи някаква мъдра поука за нас.

Когато успеем да посрещаме трудните моменти с усмивка, животът ще започне да се движи с лекота, а събитията в него няма да имат власт над нас и душата ни. Затова е важно да вземем контрола над своите емоции и просто да продължим напред, търсейки нещо красиво и позитивно, което да сграбчим тогава, когато се чувстваме напълно изгубени и нещастни. 

За да съхраним здрава психиката и нервната си система, не трябва да приемаме нещата толкова сериозно, а да помислим по-философски над това, което ни се случва, като например, че може би е знак от по-висши сили, да променим нещо в живота си или пък да си вземем някой ненаучен урок.

Колкото повече се вглъбяваме в даден проблем, толкова по-мащабен го правим да изглежда! Затова е хубаво вместо да анализираме и да си блъскаме главата с въпроси като ''Защо точно на мен?'' или ''Кога ще мога да изляза от тази дупка?'' - трябва да разберем кръговрата, в който се движи нашата съдба и който успява да завърта позитивните мигове, заедно с тези, които носят някаква поука и дори болка. Колелото не спира да се движи и непрекъснато променя хода на събитията около нас, но за да успеем да останем стабилни и спокойни, трябва да свикнем с това неспирно движение, защото ако то изчезне, всъщност ще изчезнем и ние самите от тази земя! 

Човешката психика трябва да бъде като една неразрушима крепост, която от външната страна изглежда изключително здрава, а от вътрешната е събрала най-прекрасните мигове и спомени, които животът би могъл да ѝ предложи! Колкото повече прекрасни моменти събираме в сърцето и мислите си, толкова по-лесно успяваме да преживеем трудностите и да се калим от тези събития, без те да имат контрол и натиск над нас!

Затова човек трябва да се научи да живее в хармония със себе си и да не обременява психиката си с мисли, които носят отрицателен заряд, който с времето не само, че не може да изчезне, но и придобива наистина заплашителни размери. Замислете се колко по-различен би бил животът ви, ако можете да отстранявате на момента тревогите и притесненията и се концентрирате върху онова, което носи някаква положителна енергия и емоция към вас. Със сигурност, ако го направите ще живеете много по-добре и ще спрете да се борите с невидими зверове в главата си, които имат за цел да ви объркат, още повече докато не прегреете тотално.

За да можем да оцелеем в днешния свят, трябва да можем да преобразуваме лошите ситуации в мъдри уроци, получени директно от Вселената, които имат за цел да изпитат нашата сила и впоследствие да ни възнаградят за борбата и търпението. Но за да се случи всичко това, трябва да останем позитивни, с чиста мисъл и никога да не позволяваме на дребните неприятности да променят нагласата ни и да ни карат да се чувстваме изгубени. Защото животът ни е в нашите ръце и единствено ние сме господари на съдбата си и можем да поканим щастието в дните си!