Пет техники на мислене, които бързо ще ни превърнат в победители

  • Сподели:
Пет техники на мислене, които бързо ще ни превърнат в победители

''Успешният човек е онзи, който строи основите на бизнеса си с камъните, които другите са хвърлили по него!'' – Дейвид Бринкли

За постигането на дадена цел, човек първо трябва да повярва в своите възможности, след което да изчисти всички пораженски мисли от главата си и разбира се, да запретне ръкави и да преследва своите желания. Успешните хора знаят, че освен силната амбиция, мотивацията и увереността, съществуват и още няколко техники, които биха ни помогнали да се справим с провалите и да постигнем много по-добри резултати. За да сбъднем своите мечти, определено ни е нужно нещо повече от късмет, като например социални контакти, настървеност, желание за победа, спортна злоба, хъс и вярата, че ние сме победителите във всяка игра която ни предоставя живота.

Разберете кои са основните техники на успешните хора, които никога не се предават пред трудностите и винаги гонят докрай целите си.

1. Когато искаш да постигнеш дадена цел, трябва да си запознат с основните две маски, които си поставят успешните хора - едната е свързана с престорената скромност, а другата с твърдостта в общуването, особено когато стане по-напечено положението.

Сами разбирате, колко е важно гласно и точно да изказваме желанията си, дори в очите на останалите да изглеждаме някак провокативни и властни, това е първият начин, чрез който сигурно можем да получим желаните резултати. Вторият е престорената скромност, свързана със специфичен начин на поведение, свързан с много хладнокръвие, който ни помага да бъдем над нещата, дори и тогава, когато нещата не се случват по най-добрия начин за нас, трябва да демонстрираме положителната си нагласа пред останалите хора, така те ще разберат нашата сила и факта, че ние не можем да се огънем лесно пред обстоятелствата.

2. Прикриване на емоциите
Когато става въпрос за издигане в службата, чувствата винаги трябва да бъдат изместени на заден план, дори и в живота това правило може да ни послужи, защото веднъж, когато се подадем на емоциите и разкрием чувствата си пред останалите, моментално се превръщаме в лесна мишена и изключително слаб противник.

''Успехът и провалът са еднакво трудни за понасяне. С успеха идват наркотиците, разводът, развратът, насилието, пътуването, размисълът, лекарствата, депресията, неврозата и самоубийството. С провала идва провалът!'' - Джоузеф Хелър

3.  Не е нужно винаги да се съобразяваш с желанията на другите 
Това е благотворителна кауза, носеща почти винаги тежък емоционален товар на нашите плещи, именно затова успелите хора не се вглеждат в живота на другите, а са насочили всичките си мисли към това, което искат да постигнат в живота. Не е нужно винаги да се съгласяваме с мнението на другите, просто за да избегнем конфликти или да съхраним чувствителността им. Когато един човек непрекъснато се съобразява и прави това, което другите очакват от него, той рано или късно се превръща в една употребявана марионетка, затова е добре човек да си знае цената, както и да насочи цялата си енергия в този момент, който би го издигнал до върха.

4. За да постигнеш повече в живота, трябва да си заобиколен от подходящите хора
Замислете се, че когато сте заобиколени с хора, които не вярват във вас, вие самите нямате желание, дори да опитате да сбъднете една своя мечта, както и със слаби хора, които ви повтарят, че няма да успеете и задължително ще се провалите. Може би сега разбирате какво имаме предвид – за да постигне мечтите си човек трябва да има силни хора до себе си, такива, на които да разчита и от които да получава възможно най-добрите съвети. 

‘’Една от най-големите победи, които може да постигнете над някого е да го биете по учтивост!’’ – Джош Билинас

5. Извоюване на имидж 
Това също е едно стъпало, през което задължително трябва да преминем, ако искаме да постигнем своите цели и да имаме известно влияние върху част от събитията. Не е важно всички да ви обичат, повярвайте ми, дори не е и нужно по-важното обаче е да имат някакъв респект и уважение към вас. А как се изгражда този респект ли, чрез правилно създадения имидж, в който другите трябва да забележат вашата сила, постоянство, опитност, мъдрост, почтеност и разбира се, упоритост.

Когато успете да изградите правилния образ пред останалите, ще получите насреща си свои съюзници, на които да можете да разчитате при бъдещи трудности, но ако решите да преследвате своите цели, докато стъпквате всички по пътя си или пък чрез метода – ''И сам войнът е войн!'' – със сигурност много по-трудно ще получите желаните резултати. За да се доближите до своята основна цел ви трябва дисциплина, положителна нагласа, бърза мисъл и постоянство!