Тейлър Лаутнър: момчето, което избяга от здрача, за да живее обикновен живот

  • Сподели:
Тейлър Лаутнър: момчето, което избяга от здрача, за да живее обикновен живот

Според един от хитовете на Мадона - всеки иска да завладее Холивуд - но тези, които биха искали да се махнат от фабриката за мечти и да водят спокоен, разумен живот, са малцина. Звездата от "Twilight" Тейлър Лаутнър обаче се оказва един от тях. След като е стигнал до върха, той решава да се откаже от живота си на суперзвезда и да изчезне от общественото полезрение. Съдейки по това колко щастлив е актьорът днес, сигурно е постъпил правилно.

''Twilight'' и лудата слава

Тейлър израства в семейство, което няма абсолютно никаква връзка със света на шоубизнеса. Майка му е работила в софтуерна компания, а баща му е бил пилот. Но момчето знаело, че иска да стане актьор още от ранна възраст. Родителите му подкрепят мечтата на сина си и го водят на всички възможни прослушвания. И така той започнал да се появява на екрана, първо в епизодични роли, след това озвучавал различни герои, а накрая получил кастинг за филми. Това обаче не помогнало на момчето в отношенията с връстниците му. Другите ученици се подигравали на страстта на Тейлър, но на него не му пукало. Той твърдо си поставил цел и работил за постигането ѝ. През 2007 г. създателите на филма "Twilight" търсят младеж, който да изиграе ролята на шейпшифтъра Джейкъб. Лаутнър никога не бил чувал за книгата на Стефани Майер, но агентът му го убедил да се яви на прослушването.

След първата част на "Twilight" сагата изисква от Лаутнър да се промени почти до неузнаваемост. Планът на режисьора е да направи героя много по-мускулест. Вероятното решение на този проблем би било да се намери друг актьор, който да изиграе ролята, но Тейлър убедил създателите на филма, че е в състояние да промени външния му вид за много кратко време и започва да тренира неуморно. В резултат на това звездата успява да натрупа около 30 килограма мускулна маса.

Колегите му в сагата били шокирани от това колко много се е променил Лаутнър. Актрисата, която играеше Бела, Кристен Стюарт, заяви: "Той е съвсем различен човек във физическо отношение". А Робърт Патинсън сподели: "Видях го и си помислих: "Ще ме уволнят". След излизането на втория филм триото се превърна в идоли за безброй млади хора, но най-голямо внимание привлече "преобразеният" Тейлър. Освен че се сдобива с титлата "секссимвол", той се превръща и в "най-високоплатения актьор тийнейджър в Холивуд". Радостта от успеха обаче не трае дълго. Лаутнър се вклини в ролята на привлекателен спортист и въпреки че мечтаеше да развие актьорските си умения и да пробва други роли, почти не получаваше предложения за роли, в които ризата му да остане закопчана.

Нуждата да избяга от Холивуд

След "Twilight" Тейлър участва само в четири филма и изчезва от холивудския радар. Според медиите той е имал няколко причини за това. На първо място, той не е могъл да се откъсне от ролята на Джейкъб Блек в очите на публиката. Независимо от това с какви проекти се захващаше, всички очакваха да видят същия този шейпшифтър от сагата. Второ, той искаше да се дистанцира от Холивуд и да започне да води по-нормален живот:

"Исках да направя крачка назад, да се наслаждавам на живота и да прекарам известно време със семейството и приятелите си."

Именно по това време актьорът среща истинската си любов. Един ден Тейлър получава обаждане от сестра си, която му казва, че е намерила бъдещата му съпруга и че той непременно трябва да дойде и да се срещне с нея. Колкото и да е забавно, тези думи наистина се оказват пророчески. Лаутнър се срещнал с момичето и в крайна сметка двамата се сгодили. Тя също се казва Тейлър. В началото на техния романс тя е учила медицина, а сега работи като медицинска сестра.

Семейно щастие далеч от камерите

Само допреди няколко години Тейлър редовно се появяваше на червения килим, беше смятан за секссимвол и се появяваше на кориците на списанията. Сега един съвсем различен човек, който се наслаждава на живота в средата на нищото с партньорката си, пише: "Никога през живота си не съм бил по-изненадан". Актьорът описва любимата си като най-милата душа, която някога е познавал. И е решил да прекара остатъка от живота си с нея. През ноември 2021 г. двойката се сгодява, а година по-късно сключва брак.

"С Тейлър се чувстваме правилно от самото начало. Чувстваме се толкова щастливи. Ожених се за най-добрия си приятел", казва Лаутнър. Двамата организират сватбата в свой собствен стил, само сред най-близките си хора и далеч от любопитни очи. Шафер беше приятелят на актьора, телевизионният водещ Джейсън Кенеди. И така, в обляните от слънцето лозя влюбените си размениха ръчно написани обети.

Изглежда, че актьорът най-накрая е намерил идеалния баланс между работата и личния живот. Той се завръща на екраните през 2022 г., участвайки в комедията ''Home Team''. В края на краищата, точно за това мечтаеше човекът, който напусна Холивуд на върха на кариерата си - да живее истински живот.