"Възприемах тялото си като враг": как Искра Лорънс премина от омраза към любов към себе си

  • Сподели:
"Възприемах тялото си като враг": как Искра Лорънс премина от омраза към любов към себе си

Искра Лоурънс, известен модел и активист за позитивно отношение към тялото, предизвиква вълна от послания за любов към себе си и приемане на тялото. В последните си интервюта тя разкрива как години наред се е борила с проблеми, свързани с образа на тялото. Нейната история стана достояние на милиони хора, които са имали подобни проблеми, а посланието ѝ за самоприемане вдъхнови мнозина да открият красотата в уникалните си черти и форми.

Увереността в тялото се е превърнала в истинско пътешествие за Искра Лорънс.

В свои интервюта Лорънс разкрива, че не винаги е била толкова влюбена в тялото си. Самоприемането е дошло при нея в резултат на огромна работа и усилия.

Тя обясни: "Това не е нещо, на което ни учат като деца. Възприемах тялото си като враг, защото модната индустрия по онова време ми внушаваше, че трябва да съм по-висока и по-слаба. А аз физически не можех да го направя. Колкото и да се ограничавах в храненето или тренировките, бедрата ми все още бяха твърде големи. Но не можеш да мислиш, че тялото ти е враг, когато то е твоят храм. Промяната в нагласите ми отне много време, но сега не се притеснявам за бедрата си или за някакъв целулит. Става въпрос за промяна на приоритета от това как изглежда тялото ти към това, което то може да направи."

Вашето тяло е само и единствено ваше, настоява моделът.

Преди няколко години Лорънс стана популярна, след като получи коментар от човек, който я засрами, че яде чипс. Троловете я обвиниха, че допринася за лошото здраве на хората. Нейният отговор беше да игнорира критиците и да продължи да яде чипс. Постъпката ѝ се превърна в свидетелство за силата на позитивното отношение към тялото. Лорънс напомни на всички свои фенове, че никой няма право да ни казва какво можем или не можем да правим с телата и живота си. Всички ние трябва да се чувстваме овластени да правим собствени избори и да живеем живота си според собствените си условия.

"Ти си несъвършено съвършена" се е превърнало в нейна житейска мантра.

Лорънс обясни на хората как да се чувстват суперкомфортно в собствените си тела, като сподели как лично тя е успяла да го постигне:

"Преди имах комплекс за съвършенство, който се проявяваше негативно, обсебена от опитите си да отслабна. Защото като перфекционист никога не искаш да се откажеш. Така че, когато започнах да осъзнавам, че никой не е съвършен, и да интегрирам това в други области на живота си, престанах да се чувствам виновна за това, което ям, и за това, че искам да отказвам определени неща. Разбирането, че можеш да сгрешиш, че провалът е просто част от живота - това е урок, който ми помогна да сваля напрежението от себе си. Ние сме най-големите си врагове, но трябва да бъдем най-добрият си приятел."