Женското щастие се крие в духовната красота и енергия

  • Сподели:
Женското щастие се крие в духовната красота и енергия

Забързаният живот, грижите по дома и семейството често пъти са водещите фактори заради, които повечето жени оставят собствените си нужди на заден план. А, за да може една жена да сияе и да се чувства добре в своята собствена кожа, трябва на първо място да се погрижи за себе си за своето духовно спокойствие и физическа красота. Психолозите са на мнение, че когато една жена успее да се възприеме и обикне с всички свои недостатъци, тя ще бъде по-силна, мотивирана и готова да сбъдва всяка своя мечта. 

Жени, които не харесват и не обичат достатъчно себе си са неспособни да раздават любов и на другите!
Може би сте срещали дами, на които не може да се угоди за нищо и освен че целият свят им е крив, те самите не успяват да намерят едно свое положително качество, за което да се захванат. А от там се поражда и енергията на отблъскване, която кара останалите хора да направят крачка назад, когато тази дама пак е изпаднала в подобен отрицателен период. 

Огромен процент от дамите смятат че външната обвивка е най-важният фактор за удовлетворение и пълно щастие, но истината е, че душевната чистота и положителната нагласа, трябва да вървят ръка за ръка с физическите данни, защото без тях жената няма как да запълни онези липсващи парчета и да бъде истински доволна от живота си. Всички сме на ясно, че красотата е до време, но това, което носим дълбоко в душата си пренасяме със себе си и в следващите си прераждания и така постепенно научаваме полезния урок, който съдбата по всякакви начини ще ни изпрати. А този урок е свързан с нашата вътрешна нагласа и любов към същността ни. Когато успеем да вникнем по-надълбоко зад всички пластове емоции, мисли, думи и открием онези невидими кътчета от човешката душа, ще можем да се слеем с Вселената и да получим духовна наслада от своя земен път. 

Знаете ли, че лошото настроение при повечето дами се дължи на тяхната неправилна нагласа и липса на обич към себе си? Колкото по-огорчена, демотивирана и мрънкаща е една жена, толкова повече отблъсква хората от себе си и никога не успява да открие онази искрена обич, която да запълни липсващите дупки. Светът така е устроен, че всички имаме правото на избор как да живеем, как сами да се мотивираме, как да гоним целите си и да посрещаме всички предизвикателства на живота, но когато не харесваме себе си и нямаме амбицията да се борим, обикновено в тези моменти ни се случват единствено и само неприятности, които допълнително натоварват психиката ни.

Не трябва да мечтаем за по-красив външен вид, а да вникнем дълбоко в себе си и да изкараме на повърхността цялата вълшебна красота и сила, която притежаваме.
Една от най-големите грешки, които правят другите жени, е да се стремят да живеят друг живот и да възприемат себе си като глинена кукла, която постоянно моделират, променят и в крайна сметка да достигнат до този момент, в който са изгубил прекалено много време в преобразяване вместо да потърсят щастието в себе си и в духовната красота, с която са създадени. 

Дали е нужно да променяме себе си, за да можем да накараме останалите да ни забележат и обикнат. Истината е, че онова, което ни е нужно вече ни е дадено и това е най-безценният божествен дар, а именно Животът!

Мили дами, обичайте се със своите качества и недостатъци – само така няма да губите излишно време в търсене на онова, което вече притежавате и което няма как да се купи и нито пък продаде, защото щастието се крие в любовта, която изпитваме към цялата наша същност, не във физическите данни, с които сме създадени!