5 неща, които да правим вкъщи за себе си

  • Сподели:
5 неща, които да правим вкъщи за себе си

Продължителната изолация вкъщи изправи пред сериозно изпитание начина ни на живот и взаимоотношенията ни с близките хора. Между стените на уютното ни убежище почти едновременно съчетаваме няколко роли – на работещи, на учещи, на домакини, на родители и какво ли още не.

Но преди да се фокусираме върху негативите от създалата се ситуация и да опънем нервите на тези колко нас, е добре да помислим как да извлечем максимална полза за нас самите. Оставането вкъщи може да бъде позитивно преживяване и възможност да направим всички отдавна дълго отлагани неща. Време за всичко онова, за което все ни достига време.

Обичай себе си

12 прости стъпки към грижата за себе си

ДНЕС ще живея бавно...

{GALLERY}

Останете вкъщи и бъдете добри!

5 неща, които да правим вкъщи за себе си

Ако вие сте от хората, които обичат да четат, но в делнична вечер заспивате уморени твърде рано, сега имате възможност да изчетете любимото четиво на един дъх.

Можете да се насладите на вълнуващи истории от различни страни и епохи, без да се притеснявате, че утре ще закъснеете за работна среща рано сутринта. Най-малкото спестявате време от пътуването до работното място.

Лечебното четене: коя литература от какво лекува

100 книги, които трябва да прочетем през живота си

10 положителни ефекта за мозъка при четене

Четящите хора живеят с две години повече от останалите

Избери нова книга

Снимка: Sophkins / Pixabay.com

5 неща, които да правим вкъщи за себе си

Досадните вечери с хапване на нещо, приготвено набързо остават в миналото. Развихрете въображението си в кухнята и направете вечерята бавно и с много любов. Зарадвайте хората около вас с нещо приятно и галещо сетивата и се почувствайте удовлетворението от добре свършената работа.

Приготвянето на храна може да има много приятен отпускащ ефект, когато не се състезавате с времето.

Пухкави бананови палачинки без мляко

Домашни мини шоколадчета

Шоколадов десерт без печене

Бързи и лесни рецепти за домашни бонбони

Лесни и вкусни спаначени палачинки

Снимка: Pexels / Pixabay.com

5 неща, които да правим вкъщи за себе си

Козметичните салони са затворили врати и грижата за външния ни вид остава в наши ръце. В домашни условия можете да поглезите себе си с различни процедури за красота - от маска за коса до релаксиращ педикюр.

Добре познаваме онова приятно чувство, когато сме инвестирали малко време и усилия в това да изглеждаме добре. Насладете му се!

High Bio: 5 тайни за по-бърз растеж на косата

High Bio: Терапия за зряла кожа

High Bio: Портокалово-лимонен скраб за лице и тяло

High Bio: Маска за лице с овесени ядки, какао и мед

Етеричните масла в грижата за косата

Снимка: kerdkanno / Pixabay.com

5 неща, които да правим вкъщи за себе си

В контекста на настъпилата криза редица образователни организации обявиха свободен достъп до обучителните си ресурси. Възползвайте се от ситуацията, за да научите нещо ново, да повишите квалификацията си и дори да опресните английския си.

От уюта на своя дом можете да инвестирате в професионалното си развитие. Тази ситуация ще отмине и е добре да продължите още по-подготвени и мотивирани.

Снимка: StartupStockPhotos / Pixabay.com

5 неща, които да правим вкъщи за себе си

Нашият малък свят е част от един по-голям свят, който в момента се намира в изключително предизвикателна ситуация. Нашият свят не е изолирана среда и не можем да затваряме очи за заобикалящата ни среда. Затова бъдете полезни както на себе си, така и на останалите.

Обадете се възрастен роднина, включете се в група за подкрепа на различни уязвими групи, или пък направете дарение. Има хиляди начини да окажете помощ в това положение.

Прави добро, каквото и да става

Как да излъчваме позитивна енергия

Обичам те, Съжалявам, Моля те, Прости ми, Благодаря ти!

Снимка: geralt / Pixabay.com