Десет премиери от Honda на МОТО ЕКСПО 2024

  • Сподели:
Десет премиери от Honda на МОТО ЕКСПО 2024

Десет мотоциклета Honda дебютират на MOTO EXPO 2024 в София. Машините пристигат у нас едва няколко месеца след премиерата си на салона EICMA в Милано. Под победоносното крило на Honda на българския пазар навлиза флотилия четири нови модела от категорията Super Sport, три от Naked и още толкова от ON/OFF. Новостите засягат и гамата на скутерите, като всички предтсавители на семейство Forza са с по-свежи цветове. 

Дебютират четири спортни легенди

CBR 1000 RR-R & SP, CBR 650 R, CBR 600 RR и CBR 500 R са новите спортисти на марката. В разработването на цялата гама е използвано ноухауто на състезателните машини на Honda Racing Corporation. CBR1000RR-R Fireblade и версията му SP са още с по-висока производителност в средния клас на оборотите. Универсалният боец CBR650R и голият му „събрат“ с идентична кубатура разчитат на Honda E-Clutch – първият в света автоматичен мотоциклетен съединител. Вдъхновеният от Moto GP изключително търсен мотоциклет CBR 600 RR се завръща в гамата на Honda, зареден с авангардна електроника, а CBR 500R ще даде шанс на начинаещите мотористи да получат първи сериозен досег с истинския спорт. Малкото „острие“ на Honda ще се хареса и на по-опитните ездачи, търсещи бюджетна алтернатива на големите състезателни машини.

Голи и яростни

Hornet увеличава семейството си с две нови кубатури - CB1000 и CB 500. Отличават се с характерните за „стършела“ агресивен дизайн и отлично аеродинамично представяне. Флагманът CB 1000 разчита на пренастроена версия на двигателя на CBR1000RR, осигуряващ пикова мощност над 110 кВт и повече от 100 Нм въртящ момент. Следващото издание на CB650R е още по-динамично и разчита на горе-споменатата технология E-Clutch, способна да превърне начинаещия мотоциклетист в експерт. 

Машини за приключения

CRF1100L Africa Twin и вариантът Adventure Sports получават 7% повече въртящ момент. За първи път моделът ще се предлага с опцията Showa EERA за електронна настройка, която оптимизира работата на амортисьорите при всякакъв терен. 
С NX 500 в гамата на Honda се завръща емблематичното обозначение „NX“ като „нов X-over“. Машината е еднакво подходяща за път с много завои, чакълести трасета и преходи на дълги разстояния. 

Виж още